Korak po korak do optimizma

19/10/2015 10:03

Korak po korak do optimizma

Neki ljudi su prirodno vedri i pun optimizma, dok drugima treba mala pomoć kako bi gledali na lepšu stranu života malo češće.

Optimizam ne znači da bi trebalo da izgubite dodir sa realnošću, nego da jednostavno imate više nade u budućnosti i da očekujete promene na bolje.

Ukoliko vam je potreban ne znate koji je “put do optimizma”, ovo su koraci koje bi trebalo da sledite:

Nemojte biti ljuti

Prestanite da se ljutite na sebe svaki put kada vam raspoloženje opadne i kada se osećate pesimistično. To je u redu, svako se povremeno oseća ovako, pogotovo kada se u životu prepreče neke potiškoće.

Imajte strpljenja

Ukoliko vam nije prirodno da bude optimistični, znači da to morate da naučite. Budite strpljivi, nekim ljudima je potrebno više vremena od drugih. Mentalna promena ka optimizmu iziskuje puno snage, volje, ali i vremena-

Motivacioni citati

Pronađite citate koji vas motivišu i inspirišu da mislite pozitivno. Postavite ih na neka vidljiva mesta kako biste ih što češće čitali i kako biste vremenom počeli isto tako da razmišljate.

Slušajte muziku

Muzika definitivno ima lekovito dejstvo na organizam. Ona može da izgleči čak i pesimizam. Zbog toga bar jednom dnevno slušajte muziku neko vreme. Pustite sebi omiljenu pesmu ili neku muziku koja vas inspiriše i usrećuje.

Usrećujte sebe

Bar jednom dnevno sebi priuštite nešto što vas čini srednim i zadovoljnim. Nije bitno o čemu je reč – slatkiš, šetnja, razgovor sa dragom osobom, čitanje, gledanje serije…

Više se smejte

Pokušajte da se češće smejete. Smeh je još jedan lek koji sigurno deluje. Okružite se voljenim ljudima pored koji se osećate dobro i sa kojima delite smisao za humor – to vam je garancija za dug, lep i nasmejan život.

Brinite o sebi

Nemojte zapostavljati sebe. Brinite o sebi – kako izgledate, kako se osećate, šta oblačite, šta vam je potrebno… Vi najbolje možete znati šta vam treba kako bi se osećali dobro, a kada se osećate dobro i imate više samopouzdanja – lepše ćete i izgledati.

Pozitivno u svemu

U svakoj situaciji možete naći nešto što je pozitivno. Potrudite se da upravo to pronađete svuda oko sebe. Ovo bi trebalo da shvatite kao trening – u početku će vam možda biti teško da pronađete nešto pozitivno u svemu, ali ćete vremenom to prirodno raditi.

Prihvatite prošlost

Prošlost bi trebalo da ostane tamo gde i jeste – iza nas, zato nemoj da se okrećete, jer vraćanje u prošlost može vrlo lako da izazpve neraspoloženje i pesimizam – protiv koga bi trebalo da se borite. Ostavite prošlost iza sebe i nastavite dalje.

19/10/2015 10:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments