Nije vam dan? Uz pomoć ovih pet saveta, bićete pozitivniji!

05/10/2017 11:00

Nije vam dan? Uz pomoć ovih pet saveta, bićete pozitivniji!

Ukoliko se osećate nevoljno, nemate motivacije da ustanete iz kreveta i ne ide vam se nigde, uz pomoć ovih pet saveta, lako ćete povratiti pozitivan stav.

Bez pritiska

Prvo pravilo kada pokušavate da zaobiđete loš dan jeste da izbegavate dodatni stres. Cilj neka vam bude da što bezbolnije preživite dan, a ukoliko je moguće, stres umanjite na minimum. Izbegavajte konfliktne situacije i primirite se. Tako povećavate šanse da vam neko pokvari raspoloženje.

Pobegnite

Ponekad, ovo je jedini izlaz. Nakon napornog dana, idite sami u bioskop ili ostavite slobodno vreme samo za sebe. Ugasite mobilni telefon, zaboravite na društvene mreže i pročitajte nekoliko stranica omiljene knjige.

Pozitivan stav

Probudite se deset minuta ranije nego inače i napišite na papir stvari koje vas čine da budete zahvalni i koje vas usrećuju.

Eliminišite generalizovanje

Ukoliko jedan negativan događaj pretvorite u šablon kojem nema kraja, takvo razmišljanje vam i te kako može pogoršati raspoloženje. Imajte na umu da jedna loša stvar ne pokreće drugu i da je loš dan samo to- loš dan.

Izbegavajte personalizovanje

Mnoge negativne stvari desiće se bez vaše kontrole i imaje na umu da niste uvek vi krivi ukoliko nešto krene u pogrešnom pravcu.

05/10/2017 11:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments