Evo kako da negativno razmišljanje promenite u pozitivno

21/09/2016 14:36

Evo kako da negativno razmišljanje promenite u pozitivno

Sa svim obavezama koje sa sobom donose stres, brigu i večitu trku sa vremenom – sigurno je da imate osećaj kao da ne možete biti srećni ni jednog trenutka, ali to nije istina.

Veliki broj ljudi se svakodnevno susreće sa mnogim problemima zbog čega često ne mogu da zaustave negativne misli, ali srećom – moguće je naučiti kako da razmišljate pozitivno i svoj život preokrenete kako biste se osećali bolje.

Dovoljno je da ispratite ove korake i sigurno je da ćete napraviti pozitivnu promenu u svom životu koja će kao rezultat imati mnogo srećniju svakodnevicu:

Precizno definišite svoje misli

Ono što mislimo – to nam se i dešava. Ako negativno razmišljate – svaki problem će biti još teži, još ćete više energije potrošiti za rešavanje, a sigurno je da ćete se osećati još gore. Međutim, ako promenite misli i pravilno ih formulišete u pravom trenutku – upravo vam misli mogu biti od najveće koristi prilikom rešavanja problema pred kojim se nalazite.

Upravo kada se nađete u nekoj situaciji koja vam izaziva stres i osećaj neuspeha – potrebno je da svoj tok misli preokrenete i kažete sebi: “Sve je u redu”, “Desiće se ono što je najbolje za mene”, “Sve je moguće”.

Veoma je važno da temelj ovakvog načina razmišljanja bude pozitivan i da u njih zaista verujete. Tako ćete uspeti da lakše pronađete svoj unutrašnji mir, što će vam dati više snage da nastavite da se borite i rešite svoje probleme.

Vizualizacija kao deo svakodnevice

Veoma je važno da naučite tehniku vizualizacije, jer vam to može biti veoma korisno u svakodnevnici kada želite da se izborite sa naletom engativnih misli. Sve što je potrebno jeste da se opustite i dopustite sebi da maštate.

Vizualizujte u svojoj glavi sve što biste voleli da vidite, čujete, kako biste voleli da se neke stvari odvijaju – zamislite rešenje nekih problema koji vas muče, u svojim mislima ostvarite neke ciljeve koje ste davno zacrtali, novac koji želite da zaradite i slično.

Radite ovo što češće u toku dana, a najbolje je pred spavanje kada vam pažnja nije podeljena i kada je svakako poželjno da se opustite i prepustite sanjarenju. Vizualizacija će vas napuniti pozitivnom energijom zbog koje ćete imati više motivacije, samopouzdanja, a samim tim bićete i produktivniji, srećniji, ostvareniji…

Sve je promenljivo/ništa nije konačno

Upravo je ovo istina koju morate da prihvatite – ništa nije konačno i sve je promenljivo. Ako ste trenutno nesrećni zbog lošeg poslovnog statusa ili radnog mesta – to nije konačno, kao što ni vaši ljubavni problemi u ovom trenutku ili loše zdravlje.

Promena je ono što je pozitivno u svemu što nam se dešava. Svaka situacija se može proneniti i poboljšati, ni jedan problem nije konačan i bez rešenja, a ako to prihvatite – svakog dana ćete se osećati srećnije jer ćete biti rasterećeniji.

Češće radite ono što volite

Postoje stvari u kojima jednostavno uživamo više nego u drugim stvarima. Ako je to u vašem slučaju hobi kojima volite da se bavite – onda je potrebno da češće odvajate vreme za to. Dokazano je da se osećamo ispunjeno, živo i punim energije kada radimo ono u čemu zaista uživamo, a kako bismo se češće tako osećali – potrebno je da svakog dana sebi priuštimo malo vremena koje ćemo potrošiti upravo na stvari koje volimo da radimo.

S obzirom na to da nije ništa važnije od toga da se osećate dobro – jer je jedino to način da svakog dana budete srećni, produktivni i da se lakše borite sa životnim izazovima – veoma je važno da uradite sve što možete da se istinski tako osećate. Jedan od tih načina jeste i da svakog dana odvojite vreme za ono što zaista volite da radite – bez obzira na to što je u pitanju.

21/09/2016 14:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments