Motivišite sebe uz ovih 8 koraka

04/05/2016 16:22

Motivišite sebe uz ovih 8 koraka

Sigurno vam se nekada u životu dogodilo da naiđete na blokadu motivacije i da ne možete ništa da uradite. Nekada se desi čak i da zapadnemo u kontinualni ciklus bez motivacije nakon kojeg moramo neke stvari ponovo da gradimo.

Najbolji način da uvek budete motivisani jeste da primenite 8 jednostavnih koraka.

Takođe je važno da uvek imate pozitivan stav. Možda ne možete uticati na okolnosti, ali možete uticati na svoj stav prema tim okolnostima.

Evo kojih 8 koraka će vam pomoći da postanete motivisani:

  1. Počnite s prostim stvarima – Uvek imajte u svom radnom okruženju stvari ili ljude koji vas motivišu i koji vas teraju da idete napred.
  2. Budite u dobrom društvu – Češće se srećite sa pozitivnim i motivisanim ljudima. Ne mora to čak biti susret lice u lice, dovoljno je da razmenite par poruka sa nekim prijateljem i razmenite par ideja.
  3. Ne prestajte da učite – Čitajte i upijajte sve što pročitate. Što više stvari naučite, više ćete samopouzdanja imati u započinjanje novih projekata.
  4. Ostanite uvek pozitivni – Uviđajte dobre stvari u lošim. Kada nailazite na prepreke, razmišljajte o tome kako najbolje da ih prevaziđete.
  5. Prestanite da razmišljate i samo radite – Ukoliko vam nedostaje motivacija za neki projekat, počnite da radite nešto drugo, pa čak i nešto trivijalno. Tada ćete dobiti energiju i elan za ono što vam je najvažnije.
  6. Upoznajte sebe – Vodite beleške u trenucima kada vam je motivacija na niskom nivou, ali i u trenucima kada se osećate odlično. Sigurno ćete vremenom uočiti šablon kojeg ćete postati svesni i koji će vam pomoći da radite i da se razvijate.
  7. Pratite svoj progres – Uvek pratite kako napredujete u svojim projektima. Kada vidite da napredujete na nekom polju, to će vas samo još više motivisati da nastavite s tim.
  8. Pomažite drugima – Delite svoje ideje sa prijateljima i pokušajte i njih da motivišete. Kada vidite da ste motivisali nekoga, to će vam samo dati još veću snagu da nastavite sa svojim uspesima. Pišite o svojim uspesima, a vaši čitaoci će vas samo dodatno motivisati da nastavite dalje.

Vremenom ćete razviti određene veštine koje će u jednom trenutku postati motivacione navike.

Kada dođete do stadijuma u kom redovno dajete drugima motivaciju na bilo koji način, naći ćete se u kontinualnom ciklusu motivacije koja se stalno razvija.

Zapamtite, najvažnija stvar koju morate ponavljati jeste početak!

04/05/2016 16:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments