Sjajan trik: Ovako će vam lak duže trajati na noktima

07/09/2016 09:52

Sjajan trik: Ovako će vam lak duže trajati na noktima

Nije retkost da se lak na nekim mestima veoma lako oguli ili jednostavno – ne stoji dovoljno dugo, odnosno nije postojan. Međutim, postoji sjajan trik koji će rešiti ovaj problem.

Bez obzira da li vam se dogodilo da se u trenutku nepažnje skinuli deo laka sa noktiju ili ste nakon samo dan-dva primetili da je lak sam od sebe “spao” – možete odahnuti, jer postoji jednostavno rešenje za ovu situaciju koje predstavlja preventivu i čini da lak na noktima duže traje.

S obzirom na to da bi lak, prema stručnjacima za manikir, trebalo da na noktima potpuno neoštećen, stoji i do nedelju dana – ako se to ne dešava, onda je vreme za ove poteze:

nokti zena

  • Korak 1: Uzmite štapiće za uši i umočite ih u alkohol ili alkoholno sirće. Ovo iskoristite za čišćenje noktiju od tragova masnoće, pre nego što na nokatnu ploču nanesete bazni lak.
  • Korak 2: Nanesite prvo sloj bezbojnog, lepljivog baznoh laka i sačekajte dok u potpunosti ne budete sigurni da se osušio.
  • Korak 3: S obzirom na to da se vrhovi noktiju najčešće najbrže oštete i sa njih se lak najpre skine – ovaj deo nokta još jednom pređite baznim lakom.
  • Korak 4: Pre nego što nanesete lak u željenoj boji nemojte ga mućkati gore-dole. Ako želite da promešate sadržaj bočice bolje je da je okrećete između dlanova – na ovaj način ćete sprečiti stvaranje mehurića u laku, a već postojeći će nestati.
  • Korak 5: Lagano nanosite lak na nokatne ploče, pritom pazeći da ne pređete na kožu oko nokta – upravo koža pored nokta “podiže” lak i ubrzava oštećenja.
  • Korak 6: Osušite lak fenom za kosu – čak i ako ne žurite. A ako želite da još više ubrzate proces sušenja laka na noktima – vrhove prstiju umočite u hladnu vodu.
  • Korak 7: Kada ste sigurni da je lak u boji suv, nanesite sloj bezbojnog zaštitnog laka, a kako biste zadržali sjaj tek nalakiranih noktiju – zaštitni, bezbojni lak nanosite na svaka naredna dva dana.

lakiranje noktiju

Savet 1: Ukoliko želite da što duže sačuvate sjaj laka na noktima – izbegavajte antibakterijske sapune ili šampone za dezinfikaciju, jer oni isušuju gornji sloj laka i ubzavaju pucanje nanetog sloja.

Savet 2: Svakog dana negujte nokte odgovarajućim preparatima ili uljem koje sprečava sušenje i listanje noktiju.

Savet 3: Kada perete suđe – nosite zaštitne rukavice, jer topla voda i jaka formula deterdženta za suđe najbrže uništavaju manikir.

07/09/2016 09:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments