Ova maska je eliksir mladosti!

24/06/2016 09:44

Ova maska je eliksir mladosti!

Različiti kozmetički proizvodi koji nam pomažu da zadržimo mladolikost mogu biti delotvorni, ali i priroda nudi svoje rešenje – veoma efikasno i jednostavno!

Za sjajnu prirodnu masku potreban vam je samo jedan sastojak – voće koje je plod leta i jedno od najukusnijih. U pitanju je trešnja!

Trešnje su bogate vitaminom C, B1, B2, B5, B6, kalcijumom, natrijumom, folnom kiselinom, gvožđem, magnezijumom, fosforom, antioksidantima.

Upravo svi kvaliteti ovog crvenog voća čine ga jednim od najzdravijih, a kada je u pitanju lepota – i jednim od najdelotvornijih prirodnih sastojaka za očuvanje lepote kože.

Zahvaljujući maski koju možete napraviti od ovog voća, svojoj koži možete vratiti blistav izgled i mladalački sjaj.

Način pripreme

tresnje maska

Za ovu masku potrebna vam je šaka zrelih trešanja, očišćenih od koštica. Ubacite ih u blender ili ih propasirajte viljuškom. Bitno je da se dobije kaša koju ćete u tankom sloju staviti na gazu ili pamučnu krpu i njoj prekriti lice.

Dovoljno je ovu masku držati 20 minuta, nakon čega je potrebno lice oprati mlakom vodom. Posle ovog tretmana lice namažite hranljivom kremom.

Već nakon jednog stavljanja ove maske primetićete sjajne efekte, a koža će vam biti čistija, svežija i blistavija.

Pasirane trešnje možete pomešati i sa kiselim mlekom i ovakvu masku namazati za lice. Na ovaj način pojačaćete efekat hidratacije i ublažavanja bora, kao i dubokog čišćenja pora.

24/06/2016 09:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments