Sledeći put kada se budete prepirali, izgovorite ovih 6 reči!

26/01/2018 11:02

Sledeći put kada se budete prepirali, izgovorite ovih 6 reči!

Prepirke su sastavni deo svake veze, a bilo da je u pitanju komentar ili postupak, svako ima bolnu tačku koja uzrokuje svađu. Kada se strasti smire, postoje načini da umanjite nanetu štetu…

Prema istraživanju profesora Brenea Brauna, postoji šet reči koje mogu da reše skoro svaki konflikt. Ne samo da ova fraza omogućava da se iskupite za svoju ulogu u svađi, već vas čini i ranjivim drugoj strani. Kao rezultat, oni će naverovatnije spustiti gard.

Kako umanjiti posledice svađe?

Naime, prikom svađe, kada na “paljenje fitilja” kod vas utiče postupak ili pak neka rečenica, zapitajte sebe ovo: “Koji deo priče ja zapravo izmišljam?”

Naime, Braun je dao primer. U domu nema više mleka, a muž to kaže supruzi. Ona odmah plane i govori da bi i on nekad mogao da ode u prodavnicu. Suprugina ljutnja nije usmerena na samu činjenicu da nema mleka, već na to da je bila rasejana i da je zaboravila da kupi.

Dakle, sledeći put, pre rasprave, zapitajte se da li je nečiji postupak ili rečenica zapravo produkt nečega što vi duboko u sebi osećate…

26/01/2018 11:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments