Prirodni preparati protiv bora

26/10/2017 12:29

Prirodni preparati protiv bora

Prema dermatolozima, najbolji lekovi za bore zapravo su oni koji sprečavaju da one nastaju. Umesto skupih krema i preparata, isprobajte one koje možete napraviti i sami, kod kuće.

Maslinovo ulje

Prokuvajte šest do osam šolja vode i sipajte u veliku činiju. S peškirom na glavi “parite” kožu 15 minuta. Zatim, nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja i nežno umasirajte u kožu lica, a posebnu pažnju obratite na predele gde se stvaraju bore (oči, čelo, koža oko usana…). Maslinovo ulje probiće u dublje slojeve kože i tako će umanjiti nastanak bora

Krastavci

Ovo povrće prepuno je silicijuma, prethodnika kolagena pa je stoga odličan saveznik u borbi protiv bora. Izrendajte jedan veliki sveži krastavac i procedite ga. Natapkajte vatu sokom od krastavca i nanesite na lice. Ostavite da deluje pola sata, a zatim kožu dobro isperite vodom. Ponavljajte postupak svaki dan, a za nekoliko dana, biće vidljivi iprvi rezultati.

Belance

Odvojte belance od žumanca i ulupajte kremu od belog dela jajeta. Penasti krem nanesite na lice, uz pomoć prstiju. Smesu držite na licu najmanje pola sata, a ukoliko vam je prijatno, s maskom možete i prespavati. Ujutro, kožu isperite hladnom vodom i primetićete da je ona mekša, nežnija i zategnutija.

26/10/2017 12:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments