Ipak postoje najsrećniji brojevi na lutriji!

17/07/2017 10:38

Ipak postoje najsrećniji brojevi na lutriji!

Veliki broj ljudi širom sveta igra neku igru na sreću dok ipak samo mali broj njih dobije neki značajniji dobitak i tako se obogati.

Igre na sreću i lutrija uopšte veoma su zanimljiva tema za istraživanje, pa je u Velikoj Britaniji sprovedena analiza koja je dovela do neočekivanih zaključaka.

Naime, stručnjaci su došli do zaključka da lutrija ipak nije samo sreća, kao i da ipak postoje srećniji i manje srećni brojevi.

Naravno, zaključci su izvedeni u odnosu na statističke podatke o tome koji su brojevi češće izvlačeni kao dobitni, a koji ređe.

Najsrećniji broj je broj 16, dok je tokom trajanja studije najmanje puta izvučen broj 18, koji se zbog toga smatra najmanje srećnim.

U obzir su uzeti rezultati izvlačenja brojeva lutrijskih igara iz celog sveta, na osnovu čega je napravljen i spisak srećnijih i nesrećnijih brojeva.

  • Najsrećniji brojevi su: 16, 22, 28, 37, 6, 3.
  • Najnesrećniji brojevi su: 18, 46, 40, 41, 32, 36.

Časopis Forbs je objavio svoje istraživanje po kom čak trećina dobitnika lutrije bankrotira u jednom trenutku, bez obzira na to koliku sumu novca su osvojili u igri na sreću. Pored toga je istraživanje pokazalo i da veliki broj dobitnika pati od depresije, dok se neki razvedu ili čak razmišljaju o samoubistvu.

17/07/2017 10:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments