5 grešaka pri nezi lica koja utiču na pojavu bora

06/04/2020 15:38

5 grešaka pri nezi lica koja utiču na pojavu bora

Najveći broj žena brine o svom fizičkom izgledu i redovno neguju kožu. Svaka od njih ima neku rutinu u nezi koju primenjuje svakodnevno.

Ipak, neke stvari koje primenjujemo nisu u našu korist.

Krema sa zaštitnim faktorom od sunčevih zraka je veoma bitna za održanje mladolikosti kože. Nebitno da li je napolju kiša ili je sunčano, veoma je bitno da zaštitite kožu od štetnih efekata UV zračenja i na taj način sprečite starenje kože. Ultraljubičasti zraci su zaslužni za prevremeno starenje kože, ali većina žena i dalje koristi kremu sa zaštitnom faktorom samo kada imaju nameru da se sunčaju.

Vlažne maramice za skidanje šminke nisu samo štetne za životnu sredinu, nego i za našu kožu. Najveći broj ovih maramica sadrži hemikalije i alkohol koji utiču na prirodnu ravnotežu pH vrednosti kože. Ovi sastojci mogu da izazovu iritacije, da isuže kožu I učine je osetljivijom.

Stavljate previše pudera. Zdravlje vaše kože ne zavisi samo od kvaliteta proizvoda koje koristite, nego i od toga kako taj proizvod nanosite. Način na koji stavljate puder je veoma bitan. Ne treba stavljati previše pudera, zato što se koža onda suši i dolazi do pojave sitnih linija i bora. 

Ne koristite losion za hidrataciju. Ako ste mislili da se losion za hidrataciju koristi samo kada je koža suva, prevarili ste se. Kako kažu stručnjaci, hidratacija je na vrhu liste prioriteta ako želite da vam koža ostane mlada. Ako ne hidrirate dovoljno vašu kožu, ona će postati gruba i lakše će se stvarati bore. Zbog dehidratacije, bore će delovati dublje.

Preterujete sa pilingom. Agresivan piling može izazvati crvenilo i iritaciju kože. Pilinzi mogu izazvati razne probleme ukoliko se koriste prečesto. Ako imate suvu kožu, dovoljno je da uradite piling jednom nedeljno, a ako imate masnu, dva puta nedeljno.

06/04/2020 15:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments