Predstava za decu u Muzeju Vojvodine

16/04/2021 16:43

Predstava za decu u Muzeju Vojvodine

U Galeriji Matice srpske danas u 19 sati biće održan razgovor o pripremi muzejske izložbe “Iza zavese – izložba Identitet(i)” – Predstave žena u srpskom slikarstvu (1918–1941)”. Autor izložbe i konzervatora Galerije izneće zanimljive podatke oaktivnosti koje se dešavaju “iza zavese” u priremnoj fazi kreiranja izložbe. Ovo će biti i jedinstvena prilika da posetioci vide novu izložbu Galerije Matice srpske pre njenog zvaničnog otvaranja.

A sutra, 17. aprila, u 12 sati, u okviru projekta “Rekonzervacija” biće održani drugi “Muzejski razgovori” na temu “Šta sve vreme (u)čini vidljivim na umetničkom delu?” sa idejom pokretanja diskusije između predstavnika šireg kruga zainteresovanih kada je očuvanje umetničkih dela u pitanju. Pored muzejskih stručnjaka, studenata istorije umetnosti i konzervacije, drugom muzejskom razgovoru moći će da prisustvuje i šira javnost.  Svoje učešće možete potvrditi OVDE

U Muzeju Vojvodine sutra, subota 17. april, biće izvedena lutkarska predstava “Otkud šlem u babinoj bašti”, namenjena deci uzrasta od 4 do 8 godina. Predstava opisuje neobično otkriće šlemova, uz osvrt na to kome zapravo ovakvo otkriveno blago pripada, a nakon čega će se deca  družiti sa kustosom i razgledati šlemove.  Predstava počinje u 11 sati, a cena ulaznice je 100 dinara.

Kako bi se ispoštovale trenutne epidemiološke mere, prijave su obavezne na imejl adresu: [email protected].

Na dvogodišnjicu požara u Notr Damu otvorena izložba posvećena pariskoj katedrali u Kulturnoj stanici Svilara. Slikar Milivoj Ljubinković bio je nadahnut ovim velelepnim zdanjem, te je u osam godina nacrtao preko sto crteža pariske katedrale. Njegova izložba “Notr Dam – urbani pejzaž”, otvorena je u četvrtak juče i može se pogledati do 10. maja, svakog dana od 10 do 18 sati.

Izložba “Notr Dam – urbani pejzaž” realizovana je u organizaciji projekta „Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“, i novosadskog ogranka Francuskog instituta u Srbiji, koji ove godine obeležava svoj 70. rođendan.

16/04/2021 16:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments