Zrenjanin: “IT rešenje za zaposlenje” – projekat za 50 nezaposlenih mladih ljudi

09/06/2016 11:04

Zrenjanin: “IT rešenje za zaposlenje” – projekat za 50 nezaposlenih mladih ljudi

Grad Zrenjanin, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj “Banat” i Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” sprovode projekat pod nazivom “IT rešenje za zaposlenje”.

Projekat je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a biće obuhvaćeno 50 mladih nezaposlenih osoba.

Svi zainteresovani kandidati imaće priliku da prođu besplatnu obuku za programere i za linuks administratore.

Cilj je da se nakon obuke što više mladih zaposli u kompanijama “Levi 9 Global Sourcing” i “Vega IT Sourcing” koje imaju ispostave u Zrenjaninu, a koje su iskazale potrebu za zapošljavanjem mladih programera.

Nakon obuke kandidati će proći testiranje, a oni koji budu uspešno prošli test – dobiće priliku da se zaposle u ovim kompanijama.

Obuke počinju krajem juna meseca, a poslodavci će finalno testiranje kandidata obaviti u novembru, po završetku obuke, koja se održava u Zrenajninu. Sve eventualne troškove puta plaća kandidat.

Na konkurs za besplatnu obuku mogu se prijaviti nezaposleni ljudi sa teritorije grada Zrenjanina, uključujući i okolna sela, koji nemaju kriminalni dosije. Prilikom rangiranja prednost će imati kandidati do 30 godina.

Za obuku za programere prednost će imati oni koji imaju iskustvo u objektno orijentisanom programiranju, a za obuku za linuks administratora oni koji imaju isustvo u administraciji operativnih sistema.

Formula za prijavu nalazi se na sajtu Grada Zrenjanina, a može se preuzeti i u pisarnici Gradske uprave.

Prilikom prijave potrebno je priložiti kopiju diplome poslednjeg nivoa obrazovanja i kopiju lične karte, a prijave se šalju mejlom na adresu [email protected] ili lično u pisarnici Gradske uprave Zrenjanina.

Konkurs je otvoren do 17. juna.

Selekciju kandidata koji će imati priliku da dobiju besplatnu obuku obaviće komisija u kojoj su predstavnici Grada, Tehničkog fakulteta, Regionalnog cetra “Banat” i pomenutih IT firmi.

09/06/2016 11:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments