Stravična eksplozija u Bejrutu otkrila misteriozni lavirint!

21/08/2020 11:46

Stravična eksplozija u Bejrutu otkrila misteriozni lavirint!

Dana 4. avgusta Bejrut koji je inače ugrožen uličnim nemirima zbog korumpirane vlasti, pogodila je i stravična eksplozija usled istih.

U eksploziji je poginulo više od 200 ljudi, 1000 njih živi u razorenim domovima usled nemilog događaja, a više od 60 se vode kao nestali i to su uglavnom strani radnici. Tri ministra je već podnela ostavke, a postoje i zahtevi za ostavkom čitavog kabineta.

Javlja li se nova nada da će se nestali pojaviti živi? Ovo daje nadu članovima porodica nestalih lica.

Oko 60 ljudi nestalo je posle snažne eksplozije amonijum nitrata koja je pre nedelju dana potresla Bejrut koji je inače u nemirima. Istražitelji koji pretražuju mesto nesreće otkrili su podzemne lavirinte što budi nadu da će neke od nestalih pronaći žive.

Istražitelji su otkrili prostorije koje liče na sobe izgrađene kao skloništa u slučaju napada. Spasioci trenutno vredno i neumorno rade na otklanjanju rušenvina kako bi prišli tim sobama.

Oni znaju da tamo postoji lavirint podzemnih prostorija, uspeli su da dopru samo do jedne. To drži u nadi članove porodica nestalih da su nekako preživeli.” – naveo je dopisnik australijske televizije.

21/08/2020 11:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments