Prvi savremeni mjuzikl “SGrease”

11/06/2018 10:00

Prvi savremeni mjuzikl “SGrease”

Učenici Savremene gimnazije, sada već tradicionalno, svakog juna organizuju svečanost kojom obeležavaju kraj uspešne školske godine.

U ponedeljak, 18. juna od 19 časova na Sceni „Stamenković” Centra za kulturu „Vlada Divljan” u Beogradu, učenici Savremene gimazije oživeće duh pedesetih godina prošlog veka i predstaviti junake čuvenog filma „Briljantin” u svom prvom mjuziklu „SGrease”.

SGrease” prvi put pred beogradskom publikom

Povedite svoje mališane na ovaj miks glume, pevanja i plesa ili se dogovorite sa najboljim prijateljima da ovo junsko veče provedete tako što ćete se opustiti uz taktove čuvenih pesama „You’re the One That I Want”, „Summer Nights”, „We Go Together”, „Grease” i mnogih drugih.

Scenario i režija, kao i muzički aranžmani, nastali su u kreativnoj pozorišnoj radionici savremenih gimnazijalaca i profesora, a učenici su u školi imali i audiciju za dobijanje uloga Sendi, Deni, Rizo, Keniki, Frenči i ostalih likova čuvenog mjuzikla „Grease”.

Savremeni gimnazijalci ponovo iskazuju svoj veliki talenat

Savremena gimnazija, kao najmodernija Kembridž gimnazija u Srbiji i regionu, poznata je po tome što vodi računa o talentima, afinitetima i težnjama svih svojih učenika, zbog čega ih je još jednom podržala, ovog puta u realizaciji velikog projekta kao što je mjuzikl „SGrease”.

Učenici u ovoj školi časove nemaju samo u učionicama. Oni znanja iz različitih predmeta upotpunjuju na terenskoj nastavi po Srbiji. Nedavno su posetili i Muzej nauke i tehnike, kao i novootvoreni Muzej iluzija, uživali su u koncertima u Kolarčevoj zadužbini, gledali predstave u Narodnom pozorištu, Domu omladine, Zvezdara teatru i DADOV-u, a sa takvim pristupom učenju uspeli su i da se nađu na seminarima priznate Istraživačke stanice „Petnica”.

„Za napredak deteta veoma je važan moderan pristup učenju, koji ga neće sputavati da ispuni i svoje umetničke ciljeve”, rekla je Svetlana Belić Malinić, direktorka Savremene gimnazije, koja ovom prilikom poziva sve čitaoce da dođu na ovaj savremeni mjuzikl.

Moderno okruženje za najbolje rezultate

U Savremenoj gimnaziji učenici mogu izabrati Nacionalni ili Kombinovani – bilingvalni program, dok se za Cambridge International program odlučuju učenici koji žele da se školuju isključivo na engleskom jeziku.

Futuristički opremljena škola se u Beogradu nalazi na dve odlične lokacije – u Palati Beograd i u Šumatovačkoj ulici u blizini Hrama Svetog Save. Profesori časove drže pomoću interaktivnih tabli i stolova, učenici umesto svezaka koriste tablete i laptopove, dok pomoć dobijaju i od svog prijatelja robota, Ubtecha.

U pauzama između časova savremeni učenici provode vreme u posebno dizajniranim prostorijama za odmor, gde sviraju klavir i igraju stoni fudbal, dok oni koji žele fizički da se razgibavaju mogu da trče, vežbaju ili igraju košarku i stoni tenis u fitnes sali.

Kada škola učeniku daje vetar u leđa u svakom njegovom poduhvatu, bilo da je on umetnički, naučni ili sportski, odlični rezultati uvek dođu kao nagrada. To je slučaj i sa savremenim mjuziklom, koji je nastao na nagovor učenika koji su bili istrajni u tome da ga u svojoj školi realizuju.

Ne propustite eksploziju šarma, mladosti, talenta i lepote

Scena „Stamenković” Centra za kulturu „Vlada Divljan” u Beogradu biće otvorena za sve u ponedeljak, 18. juna, od 19 časova.

Ulaz je besplatan.

11/06/2018 10:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments