Beograd: Program u Muzeju Vuka i Dositeja

26/07/2016 09:39

Beograd: Program u Muzeju Vuka i Dositeja

U okviru manifestacije “Muzej u srcu grada”, u Muzeju Vuka i Dositeja u četvrtak, 28. jula, biće održan koncert “Arkadijska idila”.

Na programu će se naći dela kompozitora – Debisija, Despića, Mukea i Glasa, a nastupiće trio “Alkonost” koji čine mlade, nagrađivane umetnice Jovana Čurović (sopran), Ana Radoičić (flauta) i Dina Čubrilović (klavir).

Koncert se održava u saradnji sa udruženjem “Kulturni element”, a za nedelju, 31. jul najavljen je razgovor na temu “Ulice i trgovi Beograda kroz vree”, koji se organizuje sa željom da se kroz razgovor o starom Beogradu čuju sećanja i iskustva Beograđana.

Utorkom u 12 i subotom u 17 časova su redovni termini za obilazak muzeja sa vođenjem kroz izložbenu postavku, posvećenu Vuku Karadžiću i Dositeju Obradoviću, kao i priča o zgradi muzeja, jednom od najstarijih stambenih objekata u Beogradu gde je započela rad Velika škola, preteča Beogradskog univerziteta.

Zainteresovani posetioci se mogu bez prijavljivanja priključiti grupi u ovim terminima, a postoji mogućnost najave grupne posete muzeju na mejl [email protected].

Pored toga petkom u 10 časova je redovan termin za vođenje kroz postavku na engleskom jeziku.

Program “Muzej za bake, deke i unuke” je petkom od 12 do 13 časova, a “Aktivni muzej” se radionicom aikidoa na otvorenom je četvrtkom u 18 časova.

Nedeljom od 12 do 14 časova je termin razervisan za proslavu dečjih rođendana.

Ulaznica za muzej je 200 dinara, za decu 100, dok je nedeljom ulaz besplatan.

26/07/2016 09:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments