Konkurs za “21114 Film fest”

01/06/2021 13:27

Konkurs za “21114 Film fest”

Konkurs za filmski festival “21114 Film fest” počeo je i trajaće do 01. avgusta. Kako su saopštili organizatori, sedmi po redu “21114 Film fest” održaće se od 2. do 5. septembra i to na livadama u Ulici Bate Brkića na Novom naselju u Novom Sadu.

Ovogodišnji festival će kao i prethodnih godina, dodeliti nagradu publike, novonaseljski Zlatni čep za najbolji kratkometražni film selekcije filmova izabranih sa konkursa. Konkurs za prijavu kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova na sedmom “21114 Film festu” otvoren je do 1. avgusta u ponoć.

Svi zainteresovani autori, mogu da prijave svoje filmove (čije trajanje ne prelazi 30 minuta, a nastali su u periodu od juna 2020. do avgusta 2021. godine) putem prijavnog formulara koji se nalazi na  LINKU.

Filmovi koji budu izabrani od strane selektora festivala, ulaze u konkurenciju za nagradu “Zlatni čep” ovogodišnjeg izdanja “21114 Film festa”. Nagradu “Zlatni čep”, inače autorski rad novosadskog akademskog vajara Dejana Jankova, prošle godine poneo je “Jesenji valcer”, novosadskog režisera Ognjena Petkovića.

Filmski festival na Novom naselju, na jedinstvenim lokacijama pod otvorenim nebom tokom prethodnih izdanja prikupio je velike simpatije publike. Iako smanjenog kapaciteta, festival je održan i prošle godine, poštujući sve propisanje mere. “21114 Film fest” jedna je od aktivnosti u sklopu višegodišnje inicijative Novog kulturnog naselja da ovaj deo Novog Sada dobije Kulturni centar.

Konkurs “Novi Sad – harmonija koja inspiriše”

I Turistička organizacija Novog Sada raspisala je nagradni konkurs. Radi se o literarnom konkursu pod nazivom “Novi Sad – harmonija koja inspiriše – zapisi i doživljaji Novog Sada”. Konkurs je “otvoren” od 1. juna do 1. septembra. Žiri će izabrati pet najboljih radova i proglasiti  dobitnika na Evropski dan jezika, 26. septembra. Ime pobednika biće objavljeno na sajtu www.novisad.travel. Organizatori objašnjavaju da je cilj konkursa promocija Novog Sada kao turističke destinacije kroz kratke priče i zapise.

Neki od uslova konkursa su:

  • Na literarnom konkursu mogu učestvovati fizička lica starija od 18 godina, iz zemlje i inostranstva, a učešće na konkursu je besplatno;
  • Priče moraju biti napisane na srpskom jeziku, ćiriličnim ili latiničnim pismom, isključivo o gradu Novom Sadu sa okolinom kao i Sremski Karlovci i Fruška gora;
  • Autori mogu da konkurišu sa jednim tekstom A4 formata u word-u (od 2.500 do 4.000 karaktera sa razmacima, veličina fonta 12).

Prijave i radovi šalju se elektronskom poštom na adresu [email protected]Sva pitanja u vezi sa konkursom mogu se dobiti pozivom na broj Turističkog informativnog centra 021/ 661 73 43 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.

 

 

 

01/06/2021 13:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments