Stipendije u okviru konkursa “Pokreni se za nauku”

23/01/2017 12:12

Stipendije u okviru konkursa “Pokreni se za nauku”

Centar za razvoj liderstva i kompanija “Filip Moris” drugu godinu za redom dodeljuju stipendije za naučna istraživanja i projekte u oblasti održivog razvoja.

Nacionalnim konkursom “Pokreni se za nauku” biće dodeljeno osam stipendija i grantova u vrednosti od po 600.000 dinara mladim naučnicama i naučnicima.

U cilju promocije održivog razvoja kao dominantnog koncepta koji razmatra dugoročne perspektive opstanka i napretka čovečanstva, program Pokreni se za nauku je ove godine opredelio 4.800.000 dinara za fundamentalna naučna istraživanja i projekte u oblastima:

  • obnovljivih izvora energije i očuvanja životne sredine;
  • smanjenja štetnosti i socio-ekonomske održivosti.

Stipendije su namenjene naučnicama i naučnicima koji su doktorirali nakon 1. januara 2010. godine, a zaposleni su u naučnim ustanovama u Srbiji za fundamentalna naučna istraživanja iz navedenih oblasti, dok su grantovi namenjeni organizacijama civilnog društva, pojedincima, neformalnim grupa i institucijama za finansiranje projekata u pomenutim oblastima koje su od značaja za lokalnu zajednicu.

Program Pokreni se za nauku pokrenut je 2015. godine kako bi podržao mlade naučnice i naučnike iz Srbije u realizaciji naučnih ideja i ostvarenju nezavisnosti u naučno-istraživačkom radu. Program se naslanja na dosadašnje programe kompanije Filip Moris, koji su posvećeni osnaživanju mladih na putu ka ostvarenju liderskih potencijala i motivisanju da svojim radom doprinesu društvenom, ekonomskom i naučnom razvoju Srbije. U okviru programa

Pokreni se za budućnost i Pokreni se za posao, kompanija Filip Moris je do sada dodelila 377 stipendije, 600 grantova i 94 projekta koji su doprineli razvoju lokalnih zajednica i društva u celini.

Konkurs za stipendije programa Pokreni se za nauku traje do 1. aprila 2017. godine.

Više detalja o konkursu, kao i prijavni formulari nalaze se ovde.

23/01/2017 12:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments