Završeno polaganje male mature, čekaju se rezultati

17/06/2015 16:33

Završeno polaganje male mature, čekaju se rezultati

Učenici osmog razreda završili su polaganje testova u okviru završnog ispita. Nakon tri testa – iz srpskog/maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa, sada se čekaju rezultati.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni u osnovnim školama širom Srbije u petak, 19. juna. Nakon toga, svi koji imaju primedbu na rezultat, mogu svoje žalbe podneti u subotu od 8 do 16 časova.

Konačni rezultati biće objavljeni 25. juna, kada će svi maturanti moći da saberu bodove koje dobijaju na osnovu uspeha, a koje mogu izračunati ovde, sa bodovima koje su dobili na testovima. Na taj način, znaće sa koliko bodova kreću da sastavljaju listu željenih srednjih škola.

Popunjavanje i predaja liste želja u osnovnim školama održavaće se u petak i subotu – 26. i 27. juna do 15 časova.

Svršeni osnovci će o konačnom rasporedu po školama i obrazovnim profilima biti obavešteni 5. jula, dok će upis biti 6. i 7. jula.

Drugi upisni rok, koji važi za one koji nisu upali u škole koje su stavili na listu želja, zakazan je za 9. jul. Tada će se popunjavati prazna mesta u srednjim školama, pa će svi imati priliku da se upišu na neko od preostalih mesta u srednjim školama.

17/06/2015 16:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments