Šta se dešava sa muzičkim festivalima?

06/05/2021 18:39

Šta se dešava sa muzičkim festivalima?

Festival Siget, koji je i glavni letnji događaj u Budimpešti, otkazan je. Organizatori mađarskog muzičkog festivala saopštili su danas da ga otkazuju, ali da će naredne godine uslediti “veliki povratak”. Organizatori su poručili da je situacija sa pandemijom koronavirusa neizvesna, te niko ne može da predpostavi kako će izgledati putovanja, vakcinacija, upotreba kartona za vakcinaciju… I sve je to bio razlog zbog kojeg su organizatori odustali od organizacije hepeninga.

– Sa tugom u srcu, ali znajući svoju odgovornost i videvši svu neizvesnost, doneli smo odluku da se umesto toga pripremimo za sledeći festival Siget – rekao je Tamas Kadar, vodeći organizator Sigeta, a preneo je Rojters.

S druge strane, Exit festival je najavio održavanje u periodu od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Kako navode na svom sajtu, Exit tim će pažljivo pratiti situaciju u vezi sa pandemijom, imajući na umu sigurnost i zdravlje svih posetilaca, izvođača i članova tima u svakom trenutku, što je najvažnije. Događaj će biti organizovan u bliskoj saradnji s nacionalnim Kriznim štabom za suzbijanje pandemije, u skladu sa svim zdravstvenim i zakonskim smernicama.

– Exit je prošao kroz mnoge uspone i padove tokom proteklih 20 godina i uvek uspevao da pruži prave odgovore, zahvaljujući fleksibilnom pristupu. COVID-19 je najveći izazov naše novije istorije, ali kao i uvek, naš cilj je da prevagnemo i pošaljemo pozitivnu poruku nade svim našim kolegama, prijateljima, ostalim svetskim festivalima i, što je najvažnije, našim fanovima! A najpozitivnija poruka koju možemo poslati je prilično jednostavna – EXIT će se održati ove godine! – navode na zvaničnoj stranici.

Što se tiče zdravstvene i bezbednosne mere na festivalu organizatori planiraju nekoliko scenarija kako bi se ispoštovale sve mere i preporuke nadležnih. Pored Exita, u Berlinu bi trebalo da se održi i festival Nation of Gondwana i to od 23. do 26. jula ove godine. Za sada su prve promo karte prodate, ali se u prodaji nalaze one po regularnoj ceni. S tim što su organizatori najavili da će u slučaju otkazivanja događaja kupcima novac za karte biti vraćen. I Nemci su uveli dodatne mere opreza, a u skladu sa trenutnom situacijom i zahtevima nadležnih kada su u pitanju broj posetilaca, epidemiološke mere, sam izgled enterijera…

 

06/05/2021 18:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments