DaFED pokreće kurs za front-end developere

02/11/2015 16:58

DaFED pokreće kurs za front-end developere

Udruženje DaFED pokreće seriju kurseva za svoje članove, a celokupan kurs će biti posvećen JavaScript-u i održavaće se u Novom sadu.

Kurs je u potpunosti namenjen savladavanju JavaScript-a, sa dodatkom jQuery-ja u manjoj meri i obuhvata sve njegove osnove – promenjie, petlje, naredbe, grananja, ali i neke napredinije koncepte – prototipno nasleđivanje, losures, IIFE, ES6…

Program traje pet nedelja i obuhvata 20 časova, koji će početi 17. novembra i odražvaće se u Novom Sadu.

Predavanja se realizuju u dvosatnim večernjim terminima i obuhvataju teoriju i praktičan rad.

dafed-kursTokom kursa će biti pokrivene sledeće teme:

1. Nedelja – Osnove JavaScript jezika
2. Nedelja – Osnove JavaScript jezika
3. Nedelja – JavaScript u browseru i na webu
4. Nedelja – Osnove jQuery-ja
5. Nedelja – Pisanje testova u JavaScript-u i alati za konfiguraciju i deloy (Grunt, Bower, Gulp…)

Detaljan program nalazi se OVDE.

Osim dva zvanična termina nedeljno, kurs će se odvijati u vidu komunikacije kroz neki od kolaborativnih alata između grupe i predavača ostalim danima po potrebi, a predavač će biti dostupan svakodnevno za sva pitanja i koncultacije.

Broj polaznika u grupi je od pet do 15.

Kurs je namenjen svima koji su do sada imali dodira sa front-end razvojem ii se aktivno bave njime, a poznavanje JavaScripta im se zasniva pretežno na kopiranju rešenja sa interneta i može se opisati kao “krpljenje/uklapanje” skriptova sa minimalnim razumevanjem ili čak i bez njega.

Tokom kursa će se svi polaznici upoznati sa JavaScript-om kao jezikom i alatom koji im može pomoći da svoju karijeru usmere u nove pravce.

kurs-jsZa pohađanje kursa neophodno je:

  • poznavanje HTML-a i CSS-a
  • posedovanje laptopa

Predavanje na kursu će držati Nenad Pavlov koji se programiranjem bavi već 12 godina, a poslednjih pet godina je profesionalni front-end developer sa naglaskom na JavaScript-u kao takvom i u različitim oblicima (jQuery, ImpactJS, Angular JS, NodeJS, socket.io…). Najveći deo profesionalne karijere proveo je u HintTechu i A51 (AcitiveCollab). Pored toga je radio i na mnoštvu freelance projekata. Sve češće se nalazi u ulozi vođe projekata i predavača. Trenutno je aktivan u Fintech i startup industriji kao programer i koncultant.

Cena kursa iznosi 30.000 dinara, a moguće je platiti u dve rate.

Broj polaznika je organičen, a prijave su otvorene do 13. novembra.

Udruženje DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već više od tri godine puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.

02/11/2015 16:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments