Maturanti u Novom Sadu zaradili za ekskurziju

21/04/2017 09:39

Maturanti u Novom Sadu zaradili za ekskurziju

Nedostatak novca stara je boljka pogotovo mladih, a odlazak na matursku ekskurziju je događaj koji ne sme da se propusti. 

Veliki broj odraslih i danas pamti anegdote i mnoge lepe uspomene sa poslednje zajedničke ekskurzije sa drugarima iz srednje škole.

Kako bi kompletan razred mogao jednog dana da prepičava mlađima svoje doživljaje sa ovog putovanja, učenici Gimnazije “Svetozar Marković” iz Novog Sada, odlučili su da zasuku rukave kako niko od njihovih drugova ne bi ostao kod kuće.

Predlog je dala “razredna” Branka Drljić Bukarica.

Palo mi je na pamet da bismo mogli da odradimo, s obzirom na to da je aktuelan nadničarski posao i da bi to bio korisno jer bi naučili i da drugačije gledaju na taj, zarađeni novac i njegovu težinu, kada je zarađen“, kaže Branka Drljić Bukarica.

Jedan od roditelja, vlasnik rasadnika u Irigu, ponudio je svim učenicima iz razreda posao, škola je obezbedila autobus, a užinu obližnja pekara.

Pored toga što su ostvarili cilj i sada razmišljaju o broju majica koje treba da ponesu, naučili su i šta znači fizički rad i dobili mogućnost da uporede šta je teže, rad ili učenje. Jovan Karas, učenik IV-5, na ovo pitanje dao je kratak odgovor “Lakše je učiti”.

Maturanti na ekskurziju kreću u nedelju, 24. aprila.

Srećan put!

Izvor: RTV

21/04/2017 09:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments