Srbija jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija?

11/06/2018 10:44

Srbija jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija?

Kada dođe vreme godišnjih odmora, a temperatura postane nesnosno visoka, neizbežno je razmišljanje o preko potrebnom odmoru, o letovanju i plažama nekih egzotičnih lokacija i poznatih turističkih destinacija.

Iako se većina odlučuje na letovanje u egzotičnim delovima sveta, ima i onih koji su pre za obilazak Srbije i uživanje u onome što naša zemlja ima da ponudi.

Srbija na CNN-ovoj listi preporučenih destinacija

Verovali ili ne, Srbija se našla na listi CNN-ovih preporučenih destinacija, i to na četvrtom mestu, odmah iza Zelenortskih Ostrva i Malte.

U pitanju je lista od 18 turističkih odredišta koje treba posetiti tokom ove godine, a naša zemlja zauzela je četvrto mesto i jedina je zemlja iz regiona.

Na listi se nalaze i Zelenortska Ostrva, Nacionalni park „Botum Sakor“ u Kambodži, Malta, karipsko ostrvo Nevis, Esaura u Maroku, Pert u Australiji, Banf u Kanadi, Nagano u Japanu, Pueblo u Meksiku, Krit, Ruanda, Lisabon, Pjongčang u Južnoj Koreji, Kahamarka u Peruu, provincija Junan u Kini, Ešvil u Severnoj Karolini i Nju Orleans.

CNN ističe da Srbiju, nekadašnju članicu Jugoslavije, treba posetiti i istražiti čitav region. Srbija privlači izuzetnim prizorima, bogatom istorijom i odličnom hranom, stoji u navodu.

Na sajtu ove američke TV mreže stoji i da je Beograd poznat kao grad “koji zna da se zabavlja”, ali kao i istočnoevropski gradovi pre 10 ili 15 godina – odbacuje socijalističko urbano nasleđe i „hita ka blistavijoj budućnosti“.

Istaknute su destinacije Kopaonik i Zlatibor kao idealne, jer pružaju mogućnost za zimske sportove, dok leti predstavljaju pravi raj za ljubitelje planinarenja. Nacionalni park „Tara“ bogat je klisurama nad kojima se nadvijaju kraški brežuljci prekriveni šumama.

Navode da, iako Srbija nema morsku obalu, tu je veliki Dunav koji privlači sve kupače na “tvrđavama načičkanu ‘rivijeru'”.

Dok većina hrli ka obalama i plažama nekih drugih zemalja, Srbija ima mnogo toga da ponudi – istraživanje i uživanje u njenim prirodnim bogatstvima, predelima, kulturno – istorijskim spomenicima i drugim čudima.

11/06/2018 10:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments