Praksa za novinare i predstavnike organizacija

22/11/2016 16:23

Praksa za novinare i predstavnike organizacija

Otvoren je konkurs za praksu namenjenu novinarima medija na srpskom jeziku i predstavnike srpskih organizacija i udruženja iz regiona.

Praksa podrazumeva studijski boravak i desetodnevnu besplatnu obuku u redakcijama u Srbiji.

Konkurs su raspisali Udruženje novinara Srbije (UNS) i Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Za učestvovanje na praksi potrebno je poslati biografiju i kratko motivaciono pismo (do 1.500 karaktera) mejlom na adresu [email protected].

Krajnji rok za konkurisanje je 1. decembar 2016. godine.

Kandidati za praksu moraju ispunjavati sledeće uslove: da žive u zemljama regiona i da rade u medijima u regionu ili srpskim organizacijama i udruženjima iz regiona koji proizvode sadržaje na srpskom jeziku.

Polaznicima programa studijske prakse biće omogućen boravak u veb redakcijama u Srbiji.

Osim prakse u medijima, novinari i predstavnici srpskih organizacija i udruženja iz regiona će boraviti i u veb redakciji UNS-a. Polaznici prakse će imati obuku na besplatnim onlajn WordPress i Joomla platformama. Naučiće specifičnosti pisanja za onlajn izdanja i kreiranje sadržaja za veb, steći znanja iz oblasti optimizacije sadržaja za pretraživače (SEO).

Studijski boravak će biti organizovan u decembru 2016. godine.

Studijski boravak novinara iz srpskih medija u regionu UNS, uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, organizuje četvrti put.

22/11/2016 16:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments