Venčanje u doba korone

17/07/2020 14:30

Venčanje u doba korone

Najsrećniji dan u vašem životu, sanjali ste o raskošnom enterijeru i mnoštvu ozarenih lica dragih ljudi koje će rasplakati vaše „DA“

Ali okolnosti su sasvim drugačije. Okupljanja su zabranjena, a vi sigurno ne želite da vaš srećan dan postane potencijalno žarište zaraze virusa.

Datum je određen, matičar zakazan, sve je već isplanirano i ne biste baš otkazivali jer je važno da to bude baš taj dan…a i jedva čekate da vapoj srodnoj duši obećate večnu vernost.

Šta je ispravno uraditi i vredi li čekati da opasnost i pandemija prođe?

Većina parova pažljivo planira datum stupanja u bračnu zajednicu. U to nisu često uključeni samo oni već i uža i šira porodica, familija i prijatelji. Mladencima je često ovaj datum od velike važnosti i ništa im nije mučnije od otkazivanja istog.

Javnost i nadležne institucije opet apeluju da se odloži svaka radnja koja nije od životne važnosti te i svako slavlje ili okupljanje. 

Poslušati svoj razum ili srce?

Od teorija: „Nek ide život“ i „Ne sluša ni ljubav razum“ do ozbiljne prestravljenosti da se sudbina postarala i da im možda i nije suđeno te da je virus poslat da ih rastavi, pa i parlamentarnog dogovora da se veselje može odložiti ili da se sklapanje braka dogodi uz prisustvo minimalnih činilaca.

Koliko su razumni parovi u Srbiji i na šta se najčešće odlučuju?

Na prijatno iznenađenje postupanje ljudi, naših sugrađana, u ovom vanrednom vremenu je vrlo razumno i humano.

Parovi koji su imali zakazan datum venčanja ga u najvećem procentu odlažu bez zakazivanja drugog datuma u budućnosti kako strpljivo žele da se raduju svom veselom činu u nekoj zdravijoj budućnosti.

Manji procenat obavlja čin venčanja samo kod matičara uz eventualno prisustvo svedoka, bez slavlja i bilo kakvog grupnog okupljanja čak ni radi popularnog slikanja.

Još nisu odjeknuli pokušaji zabranjenog okupljanja radi proslave venčanja ili neko slično ne poštovanje spleta dešavanja tokom ove situacije u kojoj se nalazimo.

Mlade opet retko biraju planirani outfit ili venčanicu već se trude, kako kažu, da svedu i odevanje na nešto jednostavno i neupadljivo kako bi ispoštovale ne tako veselu klimu zajednice koju izaziva dnevni bilans obolelih i umrlih od korone.

Dakle ukoliko planirate venčanje bićete izuzetak jedino ukoliko pokušate da napravite ne dozvoljeno okupljanje…ostalo je sve dozvoljeno kao i vaše pravo da slavite ljubav i porodicu.

17/07/2020 14:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments