Prijavite se na vreme: Zaigrajte šah sa srpskim velemajstorima u Savremenoj gimnaziji

08/12/2017 11:36

Prijavite se na vreme: Zaigrajte šah sa srpskim velemajstorima u Savremenoj gimnaziji

Prostorije Savremene gimnazije u Palati Beograd postaće u sredu, 13. decembra, mesto susreta najboljih srpskih šahista današnjice i zaljubljenika u ovaj sport.

Zainteresovani učenici osmih razreda i učenici Savremene gimnazije odmeriće tada snage u borbama protiv velemajstora Stefana Đurića, Boška Abramovića i Mihajla Stojanovića. Igrajući šah, posetioci će poboljšati svoje pamćenje, naučiti da rešavaju problemske nedoumice, razviti kritičko mišljanje i otkriti sve tajne šaha.

Ako završavate osnovnu školu i želite da se oprobate u ovoj igri, bez obzira na to da li ste potpuni amater ili imate nekog iskustva, prijavite se za učešće najkasnije do utorka, 12. decembra, u 15 časova. Ulaz je besplatan, ali je neophodno da se prijavite što pre jer je broj mesta ograničen.

Skup velemajstora 21. veka

U Savremenoj gimnaziji posetioci će moći da učestvuju u simulaciji šahovskih partija sa poznatim i nagrađivanim šahistima iz Srbije – velemajstorima Stefanom Đurićem, Boškom Abramovićem i Mihajlom Stojanovićem iz Šahovskog kluba Crvena zvezda.

Stefan je sa reprezentacijom SFRJ osvojio dve srebrne medalje na evropskim ekipnim šampionatima, sa klubom je četiri puta bio ekipni šampion države i osvojio dva kupa, a 1988. godine poneo je titulu vicešampiona države. Boško je bio višestruki učesnik državnih šampionata, a trenutno je selektor nacionalnog tima, dok je Mihajlo Stojanović nakon uspešne igračke karijere nastavio trenerskim stopama.

Savremeno mesto susreta

Brojna istraživanja pokazuju da igranje šaha doprinosi boljem akademskom uspehu i jačanju umne sposobnosti dece, zbog čega je Savremena gimnazija odlučila da svojim učenicima omogući stvarno drugačije popodne u školi. Ali, oni koji se prijave na vreme imaće iste privilegije u ovom šahovskom nadmetanju kao i savremeni gimnazijalci – moći će da zaigraju sa najzvučnijim imenima ovog sporta u Srbiji.

Posetioci će ovom prilikom moći da vide i kako izgleda najmodernija Kembridž gimnazija u Srbiji, opremljena savremenim tehnološkim uređajima poput interaktivnih tabli i stolova, 3D štampača, skenera i olovaka, Samsung Gear VR naočara, Amazon Echoa i drugih, koje učenici Savremene gimnazije svakodnevno koriste na časovima.

Druženje, zabava i umni trening

Ako želite i vi da razdrmate svoje moždane vijuge u igri za koju se pretpostavlja da je nastala pre više od 2.000 godina i da upoznate najbolje šahiste današnjice, prijavite se odmah i u sredu, 13. decembra, u 14:30 časova posetite Savremenu gimnaziju u Masarikovoj 5a (ulaz iz Kralja Milana, Palata Beograd). Za više informacija možete pozvati na broj +381 (0)11 4011-223 ili pisati na mejl [email protected].

Zbog velikog interesovanja, za učešće se mogu prijaviti svi zaljubljenici u šah, bez obzira na godine, ali će prednost imati učenici osmog razreda osnovne škole. Ne zaboravite, broj mesta je ograničen, prijavite se odmah.

08/12/2017 11:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments