Program za letnji raspust u Beogradu – besplatan za sve đake

15/06/2015 14:39

Program za letnji raspust u Beogradu – besplatan za sve đake

Grad Beograd je omogućio svi učenicima iz Beograda, koji tokom letnjeg raspusta neće napuštati grad, da se besplatno bave različitim aktivnostima.

Program letnjeg raspusta u Beogradu namenjen je svim učenicima koji žive na teritoriji Beograda. Đacima će na raspolaganju biti različite sportske aktivnosti, kao i likovne i muzičke radionice.

Program će biti realizovan u svih 17 beogradskih opština, a održavaće se u 14 sportskih centara gde će 40 sportskih organizacija ponuditi svoje programe prilagođene đacima.

Prema rečima gradskog sekretara za sport i omladinu Slavka Gaka, cilj ove akcije je da što veći broj mladih bude sportski aktivno, a da se procenat od 60 odsto dece do 18 godina koji ne znaju da plivaju smanji.

U okviru programa, svake srede će đaci, uz đačku knjižicum moći besplatno da borave na bazenu.

Svi zainteresovani roditelji i đaci mogu se prijaviti za besplatne aktivnosti putem sajta Grada Beograda ili sajta opštine i sportskih centara koji su uključeni u program.

Pored programa za letnji raspust, Grad Beograd je potpisao sporazum o saradnji sa Sportskim igrama mladih koje se održavaju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Ovo takmičenje se održava više od 10 godina, a prvi put je održano u Beogradu prošle godine.

Đaci iz Beograda mogu prijaviti svoju ekipu za učestvovanje u Sportskim igrama mladih, a pobednik će učestvovati u finalu igara, koje se održava u Splitu.

15/06/2015 14:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments