Ove namirnice ne smete da zamrzavate
Povezane objave
Dok je kod nas običaj da sve živo zamrzavamo, počev od ostatka ručka, preko hleba i mleka, neke namirnice gube svoja svojstva i mogu čak biti i opasna po zdravlje, nakon što se zamrznu, pa odmrzni.
Koju hranu ne valja zamrzavati?
- Ukoliko odmrznemo mleko, ono neće više biti istog sastava, jer će se mast odvojiti i imaćemo ružnu, neukusnu smesu.
- Zeleno, lisnato povrće poput španata i zelene salate takođe ne valja zamrzavati, jer na niskim temperaturama gube sve vitamine.
- Ukoliko pokušamo da zamrznemo sirovo jaje, tokom procesa zamrzavanja, unutrašnjost će siriti te će doći do pucanja.
- Krompir, nakon zamrzavanja, gubi hranljivu vrednost i postaje bezukusan.
- Sir, kada se zamrzne, gubi ukus i teksturu.
- Budući da je sačinjen od 90% vode, krastavac, nakon odmrzavanja postaje gnjecav i gubi ukus.
Pogledajte još:
U ćilibaru otkriveni fosili žaba stari 99 miliona
Dve milijarde tone leda otopilo se na Grenlandu za samo jedan dan!
Koliko žena je stradalo u "lovu na veštice"?
4 karakteristike na licu koje ljudi prvo primete
Melburn po sedmi put proglašen za najbolji grad na svetu!
Ovako su nekada izgledale neke popularne rase pasa (FOTO)
Ovaj maj je "Vreme podrške"!
Sve sto treba da znate pre nego sto odete da radite u Nemačkoj
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*