Ove namirnice ne smete da zamrzavate
Povezane objave
Dok je kod nas običaj da sve živo zamrzavamo, počev od ostatka ručka, preko hleba i mleka, neke namirnice gube svoja svojstva i mogu čak biti i opasna po zdravlje, nakon što se zamrznu, pa odmrzni.
Koju hranu ne valja zamrzavati?
- Ukoliko odmrznemo mleko, ono neće više biti istog sastava, jer će se mast odvojiti i imaćemo ružnu, neukusnu smesu.
- Zeleno, lisnato povrće poput španata i zelene salate takođe ne valja zamrzavati, jer na niskim temperaturama gube sve vitamine.
- Ukoliko pokušamo da zamrznemo sirovo jaje, tokom procesa zamrzavanja, unutrašnjost će siriti te će doći do pucanja.
- Krompir, nakon zamrzavanja, gubi hranljivu vrednost i postaje bezukusan.
- Sir, kada se zamrzne, gubi ukus i teksturu.
- Budući da je sačinjen od 90% vode, krastavac, nakon odmrzavanja postaje gnjecav i gubi ukus.
Pogledajte još:
Barbika napunila 56 godina
Kako održati odnos civilizacije i klimatskih promena u budućnosti?
Natprosečno inteligentni ljudi veće šanse da razviju mentalna oboljenja
Na današnji dan rođena kraljica Viktorija I
Šta se dešava našem telu kada se zaljubimo?
Bil Gejts otkrio koja mu je bila najbolja investicija u životu
Najpoznatija žena serijski ubica u istoriji
Zašto se javlja potreba za hranom i u trenucima sitosti?
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*