Ovogodišnji Fest prikazaće još više filmova

04/02/2015 16:02

Ovogodišnji Fest prikazaće još više filmova

 

Ovogodišnji Fest, 43. po redu, prikazaće – kao i do sada najbolja svetska ostvarenja kinematografije. 90 filmova doživeće premijeru na Festu, a 34 filma će biti reprizirana na ukupno 242 projekcije.

Prema rečima predsednika Odbora Festa Vlade Vukosavljevića na 43. Festu biće prikazano više filmova nego ranije.

“Očekujemo da Fest bude zapažen po obimu, kvalitetu i raznovrsnosti. Cilj nam je da Fest u dogledno vreme povrati regionalni primat”, rekao je Vukosavljević.

Profram ovogodišnjeg festivala najavili su i umetnički direktor Festa Jugoslav Pantelić, selektor Mladen Đorđević i direktor novoosnovanog Centra beogradskih festivala Milan Lazović.

Karte za Fest su u prodaji od 7. feruara po ceni od 200 i 350 dinara, dok će ulaznica za otvaranje biti 500 dinara.

Pod sloganom “Tu smo – u sazvežđu pobednika” 43. Fest, koji se održava u Sava Centru, otvoriti će film Bertrana Boneloa “Sen Loran” 27. februara. Ove godine zaštitn lice kampanje je Milena Dravić, a gost Beograda je ruski reditelj Aleksandar Sokurov, čija će retrospektiva filmova biti prikazana na festivalu.

Ove godine na Festu će biti tri takmičarske selekcije, a jedna od njih biće i nacionalna čije je osnivanje pomogao Filmski centar Srbije sa ciljem da se poboljša razvoj domaće kinematografije.

Do kraja festivala – 8. marta, biće uručene nagrade koje su ustaljene od ovogodišnjeg Festa, kao što su – Beogradski pobednik za doprinos filmoskoj umetnost našoj glumici Mileni Dravić i ruskom reditelju Aleksandru Sokorovu.

Među partnerima ovogodišnjeg Festa su NIS, Hipo Alpe Adria, Telekom Srbija.

Izvor: Tanjug

04/02/2015 16:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments