Noć biologije, peti put po redu na PMF-u

03/04/2015 13:23

Noć biologije, peti put po redu na PMF-u

Peti put po redu održava se “Noć biologije” 17. aprila na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno-matemaričkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Manifestacija se održava od 16 časova do ponoći.

Program manifestacije sastoji se od 50 interaktivnih radionica koje su osmislili studenti, mladi saradnici, kao i profesori. Na radionicama biće uključeni i posetioci, koji će imati priliku da se oprobaju u eksperimentima ili da budu predmet eksperimenta. Pored toga, imaće priliku i da pitaju sve što nisu do sada smeli, da izmere “body mass”, da nauče kako se neguju proizvodi iz prirode, da budu oči u oči sa tarantulama, da upoznaju mikrobe, da saznaju šta je etnobotanika i fototaksija, da pogode ko koga jede, da saznaju šta su to helminti.

Učesnici programa biće i JP Vojvodina šume, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Zoovrt Palić, Nacionalni park Fruška gora, pokret Gorana Novog Sada, Specijalni rezervati prirode Zasavica, Carska bara, Slano kopovo i Titelski breg, Udruženje za zaštitu velike droplje, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i HabiProt – udruženje za održivi razvoj i očuvanje staništa Srbije.

U okvitu “Noći biologije” biće održana i debata na temu za i protiv lova, a biće prikazan i film Olivera Fojkara “Potiski biser”.

Za učenike srednjih škola biće organizovan kviz iz biologije i ekologije “Želite li da postanete ekolog” na kom će moći da osvoje nagrade.

Za najmlađe učesnike manifestacije, učenike osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda, biće organizovan maskembal, gde će oni imati priliku da pokažu svoje biološke i ekološke maske i osvoje lepe i korisne nagrade.

Izvor: RTV

03/04/2015 13:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments