Mesec sajmova u Beogradu

24/10/2014 09:06

Mesec sajmova u Beogradu

Oktobar ove godine, osim u znaku nestabilnog vremena, parada i protesta, prolazi u znaku raznih sajmova, a trenutno su u Beogradu otvoreni sajam obrazovanja, knjiga, i učila.

Ove godine će međunarodni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu “Učila” obeležiti 45 godina postojanja i rada. Ovaj sajam predstavlja sveobuhvatnu platformu razmene informacija o aktuelnostima i novinama na polju savremenih nastavnih sredstava.

Prezentacija kompletne branše biće omogućena za više od 100.000 posetilaca i veliki broj izlagača, a predstavlja priliku da prosveta bude u toku sa raznim pristupima nastavnom procesu.

Sajam će se održati od 26. oktobra do 2. novembra, u isto vreme sa Sajmom knjiga i Sajmom obrazovanja “Zvonce”.

Na sajmu će biti izložen program za opremanje obrazovnih institucija raznih nivoa, od predškolskog pa do visokog obrazovanja, a predstaviće se najnovija dostignuća domaćih i inostranih ulagača.

Sajam Učila namenjen je obrazovno-vaspitnim ustanovama; profesorima i nastavnicima, vaspitačima, direktorima škola, predstavnicima ministarstava i lokalne samouprave koji se bave obrazovanjem, vlasnicima knjižara, učenicima, studentima, ali i svima koji su zainteresovani.

Paralelno sa sajmom Učila, održaće se i sajam obrazovanja “Zvonce”, sa sloganom “Odzvonilo je neznanju”.

Sajam obuhvata sve segmente obrazovnog sistema, a poseban značaj se pridaje visokom obrazovanju: formalnom i neformalnom obrazovanju, doživotnom učenju, transferu znanja, inkluzivnom obrazovanju, negovanju talenata i međunarodnoj saradnji.

Na sajmu se prvi put predstavlja E-learning, odnosno učenje na daljinu putem internet radionica, video tutorijala i logičkih igara.

Posetioci sajma imaće priliku da se oprobaju u kreativnim zadacima i nadigravanju. Testiraće se brzo opažanje, refleksi, uočavaće logičke veze, osmišljavati taktike i slično.

Izvor: Press online

24/10/2014 09:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments