Reciklaža u Srbiji

24/07/2020 15:47

Reciklaža u Srbiji

Ogroman problem svih negativnih promena na našoj planeti je nagomilani otpad. Otpadne materije koje priroda jako sporo razlaže ili uopšte ne razlaže, a koje potom prete i ugrožavaju ekosisteme, ugrožavanjem životinja, biljaka i zatrpavanjem životnog priostora i ometanjem prirodnih funkcija reka, šuma, žemljišta…

Da li naša država rešava ovaj veliki problem otpadnih materija i kako?

Napredne zemlje imaju već uhodan, savremen i funkcionalan sistem reciklaže, a na kom smo mi stupnju?

Iako je reciklaža veoma aktuelna tema uvek se premalo priča o tome i nikad dovoljno da bi se probudila i svest običnog građanina da je potpuno odgovoran za ovaj problem uništavanja prirode sopstvenim otpadom.

Velike kompanije već decenijama prave pomake u izradi ambalaze i kontroli odlaganja iste, sada su i igri pohvalne lako razložive materije u koje se pakuju namirnice. Ekološka svest se širi kako je priroda počela da nam vrlo surovo pokazuje kako pati ugušena ljudskom rukom veštački i njoj nepoznatim materijama.

Iznenađenje je „Udruženje reciklera Srbije“ na čijem sajtu možete videti vesti o reciklaži i kod nas i na globalnom nivou, članove udruženja i način na koji možete da učestvujete u ekološki odgovornom životu u našem okruženju. 

Ne zaboravite – pomak počinje od pojedinca, od vas samih.

24/07/2020 15:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments