Međunarodni sajam tehnike i informatike od 11. maja

04/05/2015 15:36

Međunarodni sajam tehnike i informatike od 11. maja

Najveći Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća u regionu, održava se od 11. do 15. maja na Beogradskom sajmu.

Pod sloganom “Korak u budućnost” na sajmu će se predstaviti više od 500 izlagača iz 20 zemalja sveta. Pored toga, na Sajmu će biti oranizovani i različiti sajamski programi u kojima će učesvovati pojedinci, ali i velike kompanije, organizacije i male firme iz država regiona, Evrope i drugih kontinenata.

Na Sajmu se očekuje oko 20.000 posetilaca koji će imati priliku da vide najnovija dostignuća iz oblasti industrijskih tehnologija – elektroenergetike, elektronike, telekomunikacija, procesne tehnike, brodogradnje, saobraćaja, klimatizacije, grejanja i hlađenja, logistike, materijala, opreme za profesionalne i naučne svrhe, kao i iz drugih tehničko-tehnoloških sektora, robnih kategorija i grupa.

Najviše pažnje biće posvećeno takozvanoj “fabrici 21. veka” – integrisanoj industiji i “pametnim” fabrika, energetskim sistemima – modernim tehnologijama i obnovljivim izvorima energije, tehnotronici – računari, računarska i mrežna oprema, aplikativni softveri i naročito inovatinim proizvodima i projektima.

Sajam tehnike podražali su Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije i Društvo za informatiku Srbije.

Izvor: Tanjug

04/05/2015 15:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments