Konkurs za učešće u umetničkoj kolonizaciji niške Tvrđave

27/06/2016 10:03

Konkurs za učešće u umetničkoj kolonizaciji niške Tvrđave

Nišvil fondacija i Udruženje umetnika ARTEF raspisuju konkurs za učešće u prvom umetničkoj kolonizaciji niške Tvrđave pod nazivom “Art to go jazzy”.

Na konkursu mogu učestvovati mladi umetnci do 36 godina koji se izražavaju u formi skulpture i slike.

Projekat kolonizacije niške Tvrđave realizovaće se u okviru Nišvik džez festivala ipred izgorelih ateljea u trećem koridoriu Tvrđave.

Za učešće mogu da se prijave stvaraoci iz zemlje i inostranstva, a cilj je da se na ubedjliv način predstavi realizuje ideja multikulturalnosti, multiuniverzalnosti i multipovezanosti različitih izraza i fomi na jednom mestu.

Konkurs za prijavu je otvoren do 10. jula, a prilikom prijavljivanja potrebno je poslati kratku biografiju i tri rada iz oblasti skulpture ili slike, sa informacijama o nazivu, dimenzijama i tehnici u PDF formatu na adresu: [email protected].

Rezultati konkursa biće objavljeni do 15. jula, na zvaničnom sajtu festivala i na Facebook stranici Udruženja umetnika ARTEF.

Od učesnika očekuje se da svoje radove prilagode ideji festivala, a tematska odrednica je džez kao sloboda umetničkog izražavanja.

Namera organizatora jeste da dela prijavljenih autora budu u narednim godinama nagradni fond festivala, a svako od umetnika dobiće potvrdu u čijem je vlasništvu njegov rad.

27/06/2016 10:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments