Konkurs za praksu u Terraforming-u

04/03/2015 13:19

Konkurs za praksu u Terraforming-u

Terraforming, međunarodna nevladina organizacija, raspisala je konkurs za dva praktikanta, koji će biti uključeni u radn na projektima u periodu od marta do decembra 2015. godine.

Nakon isteka ovog roka, postoji mogućnost produžetka angažmana.

Međunarodna nevladina organizacija Terraforming ima svoje organke u Srbiji, Švedskoj i Holandiji. Cilj organizacije je da se razvijaju, organizuju i izvode projekti međunarodne saradnje u oblastima kulture i obrazovanja, a posebno sa temema o Holokaustru, antisemitizmu, antiromizmu i drugim oblicima ksenofobije.

Terraforming u 2015. godini radi na projektu koji je nastao saradnjom Kuće Ane Frank iz Amsterdama i Narodne biblioteke Srbije, uz podršku Međunarodne alijanske za sećanje na holokaust (IHRA). Nazov ovog projekta je “Dani sećanja” a u okviru njega koriste se književna dela i literatura koja su na raspolaganju u bibliotekama širom Srbije, a domaći tim stručnjaka, u saradnji sa međunarodnim ekspertima, od te literature razvijaju pedagoške materijale koji će ponuditi edukativne sadržaje nekim od važnih dana sećanja u Srbiji.

Pored projekta “Dani sećanja”, u pripremi je još nekoliko međunarodnih projekata u saradnji sa različitim organizacijama i institucijama iz više zemalja Evrope.

Kandidati koji se budu na praksi u Terraformingu imaće priliku da steknu iskustvo u direktnom radu na razvoju projekata od studija ideje, preko identifikovanja mogućih finansijskih izvora, razvoja aplikacija, administracije i menadžmenta projekta, rada na terenu – održavanja radionica i seminara, učešće u radu na razvoju savremenih edukativnih sredstava i metodologija, rad na razvoju strategija online promovije, korišćenja novih medija u edukativne svrhe i tako dalje.

Konkurs Terraforminga namenjen je studentima istorije, pedagogije, književnosti, lingvistike, sociologije, prava, organizacije, evropskih studija, dramskih umetnosti, medija, novinarstva i bibliotekarima, ali i svima koji su zainteresovani za oblasti:

  • kultura sećanja,
  • mediji i komunikacija,
  • razvoj pedagoških sredstava i metodologija,
  • organizacija i izvođenje radionica i seminara,
  • organizacija,
  • administracija,
  • menadžment međunarodnih projekata.

Krajnji rok prijave je 10. mart.

Više informacija o Terraformingu nalazi se OVDE.

04/03/2015 13:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments