Prosvetari: Veću platu bismo mogli isprositi

23/10/2014 08:24

Prosvetari: Veću platu bismo mogli isprositi

Pripadnici najveća četiri sindikata prosvete protestovali su juče na Trgu Nikole Pašića i još jednom skrenuli pažnju na svoje zahteve.

Na protestu održanom ispred Doma sindikata, predsednik Gradskog sindikata prosvete “Nezavisnost” Tomislav Živanović zahvalio se ljudima koji su došli i izjavio da je prosveta došla do katastrofalnog nivoa i da je zarada prosvetara manja od onog što može da se isprosi na Zelenom vencu.

On je rekao da se nekada sa ministrima moglo razgovarati o povećanju plate, a danas to nije moguće iako su plate već godinama ispod proseka.

Prosvetari štrajkuju. Foto: Vanja Simić

Prosvetari štrajkuju. Foto: Vanja Simić

Sindikati su uputili pismo premijeru Vučiću i ministrima prosvete i finansija, Srđanu Verbiću i Dušanu Vujoviću u kome traže da ne budu obuhvaćeni najavljenim smanjenjem plata i da se uvedu platni razredi, ali, kako kažu, to ništa ne vredi jer ministar Verbić pristaje na smanjenje plata umesto da se bori za svoj resor.

Škole koje su članice ova četiri sindikata časovi su bili ili skraćeni, ili nisu održani, a iz Ministarstva su poručili da nastavnici imaju zakonsku obavezu da drže časove i da će se pokrenuti disciplinski postupak protiv onih koji ne budu.

Izvor: 24 sata

23/10/2014 08:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments