Ministar Šarčević: Prosvetari nemaju razlog za štrajk

17/03/2017 11:12

Ministar Šarčević: Prosvetari nemaju razlog za štrajk

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je štrajk koji će se održati danas, 17. marta sa početkom u 12:05 časova ispred Vlade Srbije, a u školama će se održavati skraćeni časovi.

Prema mišljenju ministra prosvete Mladena Šarčevića za najavljeni štrajk nema razloga jer bi sva sporna pitanja u vezu sa zaradama prosvetara trebalo da budu rešena donošenjem novog zakona o planim razredima koji se očekuje do juna meseca.

Šarčević je ocenio da je potpisani sporazum na koji se poziva USPRS, a kojim se traže isplate zaostalih nagrada u ovom trenutku nije moguće ispuniti i da ga on, da je u tom trenutku bio ministar prosvete, ne bi potpisao.

Dodao je da bi novim zakonskim rešenjem koje se očekuje do juna prosvetni radnici konačno trebalo da po platnim razredima budu izjednačeni sa ostalim zaposlenih u javnom sektoru.

Članovi USPRS najavili su za danas protest ispred Vlade Srbije, a izmedju ostalog zahtevaće ispunjavanje Sporazuma o rešavanju spornih pitanja, koji je potpisan na kraju petomesčnog štrajka 2015. godine.

Izvor: Beta

17/03/2017 11:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments