Konkurs za nacionalne stipendije “Za žene u nauci”

11/02/2017 13:01

Konkurs za nacionalne stipendije “Za žene u nauci”

L’OREAL Balkan, Nacionalna Komisija za saradnju sa UNESCO-m i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisali su konkurs za nacionalne stipendije “Za žene u nauci”.

U okviru konkurs biće dodeljene tri godišnje stipendije naučnicama u Srbiji sa ciljem da se realizuju značajna naučna istraživanja u oblasti prirodnih nauka (uključujući prirodno-matematičke, biološke i medicinske nauke, kao i multidisciplinarna područja) koja će biti sprovedena u Srbiji.

Na konkursu mogu učestvovati naučnica sa upisanim ili završenim doktorskim ili post-doktorskim studijama, uzrasta do 35 godina života.

Jedan od uslova koje kandidatkinje moraju ispuniti je da imaju državljanstvo i prebivalište u Republici Srbiji, a kandidatkinje rođene pre 1. januara 1982. godine neće biti uzimane u obzir.

Krajnji rok za prijavu kandidatkinja je 31. mart 2017. godine.

Više informacija o konkursu i načinu prijave nalazi se OVDE.

Prijave se podnose elektronskim putem na adresu [email protected], ili šalju poštom u Sekretarijat Nacionalne Komisije za saradnju sa UNESCO-m, Kneza Miloša 24-26, 11000 Beograd.

Nacionalne stipendije dodeljuju se u okviru globalnog programa “Za žene u nauci”. Trenutno postoji oko 50 programa regionalnih i nacionalnih stipendija koji pokrivaju više od 100 zemalja širom sveta. U Srbiji se ovaj program sprovodi od 2010. godine.

Stipendije za 2016. godinu dobile su: Marija Lesjak – Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, PMF, Univerzitet u Novom Sadu, Ana Miltojević – Fakultet zaštite na radu, Univerzitet u Nišu i Verica Paunović – Institut za mikrobiologiju i imunologiju, Univerzitet u Beogradu.

11/02/2017 13:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments