Uručene nagrade i priznanja darovitim učenicima i njihovim mentorima – „Talenti 2017“

14/12/2017 09:55

Uručene nagrade i priznanja darovitim učenicima i njihovim mentorima – „Talenti 2017“

Učenike i učenice osnovnih, srednjih i muzičkih škola iz Vojvodine, koji su postigli vrhunske rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima u prethodnoj godini i njihove mentore, Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradili su novčanim nagradama, diplomama i pohvalama.

Svečano uručenje nagrada mladim talentima upriličeno je u centralnom holu Pokrajinske vlade, gde su najbolji učenici u oblasti nauke, tehnike, jezika i književnosti, likovne i muzičke umetnosti predstavljeni sa svojim rezultatima.

Odlukom Pokrajinske vlade, ove godine je pet darovitih učenika dobilo specijalne diplome s novčanim nagradama od po 50 hiljada dinara, 72 učenika je dobilo diplome i novčane nagrade u iznosu 25 hiljada dinara, 78 mentora diplome i novčane nagrade od po 12 hiljada dinara, a dva orkestra i 93 učenika su dobili pohvale.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je poručio da su svi nagrađeni učenici naš ponos i da oni treba da budu uzor mladim ljudima, pohvalivši posvećenost njihovih mentora i roditelje koji su im bili velika podrška.

„Ovi nadareni pojedinci pokazali su da su rad, trud i ambicija uz darovitost siguran put ka najboljim rezultatima. Mišljenja smo da je takve učenike potrebno nagraditi, dati im krila uz koja će lakše da lete, ponosno govoriti o njima i produbiti svest o tome da su oni ti koji predstavljaju našu zemlju, našu omladinu, na najbolji način.Njihovi mentori prepoznali su talenat i prekrojili ga. Potrebno je mnogo entuzijazma, ljubavi i energije da se nečiji talenat prepozna i oblikuje, otuda će danas i oni primiti nagrade“, istakao je pokrajinski sekretar Batez i rekao da je ove godine dodeljeno najviše nagrada učenicima i mentorima od kada je ona ustanovljena.

 

Izvor: vojvodina.gov.rs
Foto: vojvodina.gov.rs

 

14/12/2017 09:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments