Dođite na vikend dobrih vibracija – Kreativne letnje radionice na FSU!

22/08/2018 09:22

Dođite na vikend dobrih vibracija – Kreativne letnje radionice na FSU!

Za sve srednjoškolce, studente i ostale kreativce imamo sjajnu vest!

Fakultet savremenih umetnosti za vikend, 1. i 2. septembra, organizuje umetničke radionice za sve kreativce. Radionice su iz oblasti grafičkog dizajna, glume, dizajna enterijera, slikarstva, dizajna kostima i produkcije.

Dobra vest je da je ulaz besplatan, ali je broj učesnika svake radionice ograničen na 15.

Zato obezbedite svoje mesto na vreme. Prijavite se i dođite da stvarate umetnost.

FSU creative art workshop

FSU creative art workshop održava se u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12) i zamišljen je tako da spoji ljude sa zajedničkim interesovanjima.

Dođite da se družite i da pritom nešto naučite i kreirate sopstveno umetničko delo. Svi učesnici dobijaju sertifikat za učešće na radionicama, ali i druge vredne nagrade.

Više o kreativnim radionicama pogledajte ovde.

U skladu sa svojim interesovanjima, izaberite oblast koja vas najviše zanima i prijavite se za radionicu grafičkog dizajna, glume, dizajna enterijera, slikarstva, dizajna kostima ili umetničke produkcije. Učešće na FSU creative art worshop vikendu je potupno besplatno, a jedna osoba može da učestvuje samo na jednoj radionici.

Izaberite oblast koja vas najviše zanima i učestvujte u kreativnom vikendu na FSU:

Uvodno predavanje za sve učesnike radionica počinje u subotu, u 11 časova, u amfiteatru Fakulteta savremenih umetnosti, posle čega okupljeni kreću na prijavljene radionice.

Grafički dizajn: Reciklaža vizuelnog

Danas su grafički dizajneri pravi multimedijalni umetnici. Glavni motiv ovih radionica je recikliranje, odnosno da pomoću već postojećeg materijala dobijete nove proizvode i date im svoj kreativni pečat. Teme su kolažiranje i ilustrovanje pomoću slova i fotografija, koje su bitan element u grafičkom dizajnu.

Gluma: Kako da postaneš glumac multimedijalac

Savremeni glumci ne vode računa samo o nastupima i sceni. Oni su danas obučeni za nastupe u novim medijima i medijskim sadržajima. Važno je da se vodi računa o tehnici glasa, imidžu, scenskoj igri i razumevanju muzike. Na radionicama glume upoznaćete scensku igru, naučiti kako da se izborite sa tremom pre nastupa i vežbaćete svoj glas.

Dizajn enterijera: Stvori grad po svojoj meri

Na radionicama koje su posvećene unutrašnjem dizajnu imaćete zadatak da određeni deo grada preuredite po svom ukusu poštujući sve postulate ove profesije. Svi zajedno obilazite lokaciju i posle toga predavači prave svoje timove. Pravi se koncept, idejno rešenje, razgovara o poteškoćama lokacije i na kraju svako pravi svoj projekat.

Slikarstvo: Kreiraj u virtuelnom svetu

Upoznaćete se sa slikanjem u virtuelnom svetu pomoću najsavremenije tehnologije – HTC Vive VR uređaja. Naučićete kako da koristite digitalnu četkicu, Tilt Brush, i da kreirate umetnička dela u 2D i 3D formatu.

Dizajn kostima: Pronađi inspiraciju za svoje kreacije u recikliranju

Reciklaža je inspiracija u današnjem modnom dizajnu. Pravićete nakit od reciklažnog materijala i koristiti ga za autentične i eco-friendly modne kreacije. Ponesite sve što biste mogli da iskoristite – plastične boce, zatvarače, limenke, šrafove, žice, staru garderobu, i krenite u avanturu otkačenih kreacija.

Produkcija: Kako da postaneš savremeni producent

Savremeni producent se bavi produkcijom, režiranjem, kreiranjem kampanja. On mora odlično da poznaje tajne različitih medija i njihovih formi da bi bio uspešan. Saznaćete koji su zahtevi vremena kada je reč o ovom zanimanju. Dotaći ćete se režije, digitalnog marketinga, tehnike glasa na radiju i ostalih interesantnih tema.

Bonus za sve učesnike: VR za sve – prebaci talenat u virtuelni svet

Vikend kreativnih vibracija na FSU se završava zajedničkim predavanjem o upotrebi VR-a u crtanju. Svi će dobiti priliku da se upoznaju sa HTC Vive VR uređajem, koji predstavlja najsavremeniju tehnologiju u slikarstvu i dizajnu. Kreirajte umetnička dela u virtuelnoj realnosti i premestite se u drugu, sopstvenu realnost.

Prijavite se za FSU creative art workshop i uživajte u danima umetnosti koje je organizovao Fakultet savremenih umetnosti za sve one koji žele da se upoznaju sa savremenim tendencijama u art svetu, da upoznaju ljude sličnih interesovanja i da sa radionica ponesu dragoceno iskustvo.

22/08/2018 09:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments