DaFED pokreće kurs PHP i MySQL programiranje za početnike u Novom Sadu – Prijave otvorene

26/04/2017 10:19

DaFED pokreće kurs PHP i MySQL programiranje za početnike u Novom Sadu – Prijave otvorene

Nakon više od četiri godine organizovanja edukativnih IT okupljanja i radionica, kao i pet uspešno organizovanih programerskih kurseva u Novom Sadu i Beogradu, udruženje DaFED pokreće kurs na temu PHP i  MySQL za početnike u Novom Sadu od 17. maja 2017.

Tokom kursa polaznici će imati priliku da se upoznaju sa osnovama internet programiranja, kao i na kojim principima počiva i kako funkcioniše internet komunikacija. Učiće osnove PHP programskog jezika, ali i naprednije koncepte, kao što je objektno-orijentisano programiranje i bezbednost u internet aplikacijama. Gradivo kursa će obuhvatiti i rad sa bazama podataka, pa će polaznici tako naučiti šta je PHPMyAdmin, a šta MySql, i kako i zašto se koriste u PHP projektima.

dafed kurs

Program

Program traje 6 nedelja i obuhvata 24 časa, a predavanja se realizuju u dvosatnim večernjim terminima (sredom i petkom od 19h do 21h) i obuhvataju teoriju i praktičan rad.

Tokom kursa će biti pokrivene sledeće teme:

 1. Nedelja – Upoznavanje sa okruženjem za razvoj, GIT-om i operatorima PHP jezika
 2. Nedelja – Rad sa kontroloma toka i nizovima
 3. Nedelja – Rad sa funkcijama i formama
 4. Nedelja – Bezbednost u web aplikacijama i osnove objektno-orijentisanog programiranja
 5. Nedelja – Napredniji koncepti objektno-orijentisanog programiranja i uvod u MySql
 6. Nedelja – Integracija PHP i MySql-a i izrada završnog zadatka

Detaljan program pogledajte ovde.

Osim 2 zvanična termina nedeljno, kurs će se odvijati u vidu komunikacije kroz neki od kolaborativnih alata između grupe i predavača ostalim danima po potrebi, a predavač će biti dostupan svakodnevno za sva pitanja i konsultacije.

Nakon kursa se radi završni projekat koji obuhvata sve pređeno na kursu.

S obzirom da se učenje ne završava završetkom kursa, svi polaznici dobijaju mogućnost da postanu članovi DaFED Alumni grupe koja okuplja sve ljude koji su do sada prošli neki od DaFED kurseva. Aktivnosti grupe se ogledaju u zajedničkom daljem učenju, internim okupljanjima, deljenju informacija i znanja. Takođe, članovi imaju benefite prioritetnosti u izvesnim DaFED aktivnostima.

Broj polaznika u grupi je od 14 do 18.

Kome je namenjen

Kurs je namenjen:

 • svima koji žele da uđu u svet programiranja, i koji se po prvi put upoznaju sa PHP-om ili programskim jezicima uopšte
 • svima koji poseduju određeno predznanje iz PHP-a, ali je ono nedovoljno za dalje samostalno usavršavanje i napredak
 • svima koji su ranije imali dodira sa nekim drugim programskim jezikom, ali sada žele da steknu osnove iz PHP programiranja
 • svima koji već rade kao Front End programeri, ali žele da postanu konkurentniji na tržištu, tako što će naučiti osnove Back End programiranja

Za pohađanje kursa neophodno je:

 • osnovno poznavanje rada na računaru
 • posedovanje laptopa*
 • spremnost da se izdvoji dodatno vreme za izradu domaćih zadataka

*Postoji mogućnost iznajmljivanja računara tokom trajanja kursa.

Predavač

Predavač je Nedeljko Damnjanović, master inženjer elektrotehnike i računarstva, koji se programiranjem profesionalno bavi poslednjih 7 godina.

Svoj rad na komercijalnim PHP projektima je započeo kao student Fakulteta tehničkih nauka. Nakon završenog fakulteta, stiče iskustvo radeći kao Java programer na kompleksnim projektima inostranih klijenata, među kojima je i KNVB (Holandski fudbalski savez). Posle 2 godine iskustva sa Java-om, ponovo se usmerava na PHP, ovoga puta kroz sve popularniji Laravel framework. Prepoznavši potencijale razvoja u ovom području, uz želju da dalje usavršava svoje veštine, poslednje četiri godine radi kao PHP programer, uglavnom na inostranim projektima, ali i na poduhvatima domaćih kompanija.

Trenutno radi u novosadskoj firmi Vivify Ideas.

Kotizacija

Cena kursa iznosi 35.000 dinara, a moguće je plaćanje u 2 rate.

Prijave

Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 16. maja, odnosno dok se ne popune mesta.

O DaFEDu

Udruženje DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već više od 4 godine puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.

26/04/2017 10:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments