Festival nauke “Fizi Bizi Fest 6”

05/10/2016 10:55

Festival nauke “Fizi Bizi Fest 6”

Treći vikend novembra posvećen je nauci i svima onima koji vole da istražuju i otkrivaju svet oko sebe, kada sve Somborce očekuje šesti festival nauke “Fizi bizi fest 6”.

Centar za razvoj obrazovanja “Planeta” vas ovim putem poziva da posetite Festival nauke “Fizi Bizi Fest 6”, čiji je cilj popularizacija nauke i naučnog poziva među decom i mladima.

Subota 19. novembar od 9-17 časova!

Program festivala

Program festivala ove godine obuhvata sledeće aktivnosti:

postavke naučno-eksperimentalnih radionica u kojima učestvuju somborski osnovci, srednjoškolci i studenti, zajedno sa nastavnicima mentorima

– naučno-popularna predavanja namenjena različitim uzrastima sa sjajnim predavačima – istraživačima i naučnicima (satnicu ćemo pravovremeno objaviti)

fizi-bizi-org

Festival je nagradnog karaktera – nagradni fond iznosi 40.000 dinara, a odluku o dobitnicima nagrada donosi kako stručni žiri, tako i publika putem glasanja.

Festivalu će prethoditi obeležavanje Svetskog dana nauke – 10. novembra, na glavnoj ulici u Somboru “Nauka na ulici” pri čemu će se direktno na ulici prolaznicima prikazivati zanimljivi naučni eksperimenti, zagonetke i slično, a građani će moći i da se informišu o predstojećem festivalu.

Celodnevni program Festivala nauke besplatno će moći da posete svi zainteresovani mladi, deca, roditelji, ali i ostali građani, koji će imati priliku da na najbolji način dožive nauku, uče i druže se uz naučno-popularna predavanja, eksperimente, radionice.

Festival je odlična prilika da podržimo i nagradimo nadarene i talentovane mlade ljude, povežemo vršnjake sličnih interesovanja, omogućimo im kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i usavršavanje na polju nauke, razvijamo kod njih ljubav prema istraživanju i nauci koja će na ovaj način možda postati njihov budući životni poziv.

Organizator festivala je Centar za razvoj obrazovanja ”Planeta”, uz podršku Centra za promociju nauke i grada Sombora.

Prošle godine poseta festivalu bila je iznad naših očekivanja! Festival je obuhvatio više od 200 učesnika (nastavnika, učenika, studenata, predavača i dr.) i preko 1.000 postilaca!

Nadamo se da ćete prepoznati značaj manifestacije i posetiti istu i ove godine!

Festival podržavaju Grad Sombor i Centar za promociju nauke

Informišite se i kontaktirajte nas putem Facebook stranice  ili slanjem mejla na adresu [email protected].

05/10/2016 10:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments