Beogradska filharmonija završila turneju, podigla publiku na noge

10/10/2014 09:50

Beogradska filharmonija završila turneju, podigla publiku na noge

Kraj turneje Beogradske filharmonije ispratile su ovacije publike na nogama u čuvenom Karnegi holu u Njujorku. Ova turneja obeležila je novu etapu međunarodnih uspeha Beogradske filharmonije.

Dvorana Karnegi hol predstavlja san svakog muzičara, a Beogradska filharmonija je svojim nastupom u njoj oduševila više od 1.500 ljudi.
Početak nastupa obeležila je izvedba Slovenskog marša Čajkovskog. Željko Lučić nastupio je uz posebnu dozvolu Metropoliten opere, a njegov glas oduševio je publiku.

Dvorana Karnegi hol, san svakog muzičara

Publika je na kraju koncerta pozivala na bis, kada je filharmonija izvela ariju “Eri tu” iz Verdijevog Bala pod maskama.

Koncertmajstor Miroslav Pavlović izjavio je da će uspeha koji su postigli u Njujorku tek kasnije postati svesni, kao i da Karnegi hol izaziva strahopoštovanje svih muzičara na svetu. Ovaj koncert predstavlja krunu višegodišnjeg rada Filharmonije.

Njegova koleginica, koncertmajstor Tijana Milošević, dodala je da je imala priliku da svira u Karnegi holu, ali da je ovaj put drugačije jer je sa svojim orkestrom, i rekla je da je ponosna što su tako uspešno predstavili našu zemlju.

Na kraju nastupa, čitava publika je ustala i višeminutnim aplauzom pozdravila 96 muzičara filharmonije.

Izvor: Blic

10/10/2014 09:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments