Ankete za zaposlene u gimnazijama sa ciljem unapređenja obrazovanja

03/05/2017 15:07

Ankete za zaposlene u gimnazijama sa ciljem unapređenja obrazovanja

Sa ciljem da se unapredi opšte srednje obrazovanje u gimnazijama do 15. maja će zaposleni u gimnazijama imati priliku da popune određene ankete.

Ankete je uvelo ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zbog sprovođenja reformi u srednjoškolski nivo obrazovanja, za šta im je, kako navode, potrebna pomoć nastavnika i stručnih saradnika kroz sugestije koje mogu dati.

Pomoć stručnih lica i nastavnika

“Ispitivanje stavova nastavnika i stručnih saradnika o kvalitetu, efikasnosti i relevantnosti gimnazijskog obrazovanja od posebnog je značaja prilikom sprovođenja reformskih pravaca i implementacije reformskih aktivnosti. Za ostvarivanje uspega u ovom pogledu od ključnog značaja je uključivanje nastavnika i stručnih saradnika u gimnazijama, na idejnom i praktičnom planu” – stoji na sajtu eprosveta.rs na kom se i nalazi anketa za popunjavanje.

Svaka gimnazija će dobiti ime i lozinku preko koje će dobiti pristup anketi koja se nalazi na linku “upitnik za zaposlene u gimnazijama“.

Rezultati će se koristiti u procesu izrade smernica za razvoj opšteg srednjeg obrazovanja. Takođe, dobijeni rezultati na nivou svake škole mogu se koristiti za unapređivanje kvaliteta nastave, samovrednovanje i planiranje stručnog usavršavanja.

03/05/2017 15:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments