Najava za DaFED #31

26/03/2015 10:16

Najava za DaFED #31

DaFED#31 održava se u sredu 1. aprila 2015. sa početkom u 18h. Predavanja na temu Mobile app development će se održati u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu (Trg Dositeja Obradovića 6).

DaFED-predavaciNa temu Mobile app development, predavanja će održati:

  • Nemanja Maksimović (Execom, Novi Sad) – Zvanje Mastera stekao na Fakultetu Tehničkih Nauka u Novom Sadu, na departmanu za Računarske nauke i informatiku, a programiranjem se profesionalno bavi već 8 godina. Trenutno radi u novosadskoj firmi “Execom”.
  • Mlađan Antić (BLGRD, Beograd) – Jedan od osnivača kreativne agencije BLGRD i iOS developer. Zaljubljen u jedinstvo hardvera i softvera, i njegovu primenu u svakodnevnom zivotu.

iOS za Android developere (i obratno) – Nemanja Maksimović

Ovo predavanje namenjeno je ljudima koji imaju iskustva sa jednom od dominantnih mobilnih platformi, a žele da upoznaju i drugu. Cilj je da se, oslanjanjem na poznate koncepte, programer relativno brzo uvede u novo razvojno okruženje, a o tome će govoriti Nemanja Maksimović.

Offline iOS aplikacije – Mlađan Antić

Kreiranje mobilnih aplikacija koje treba da se ponašaju offline isto kao i online su sve češći zahtevi klijenata. Sinhronizacija servera i klijentskih aplikacija je veliki izazov i noćna mora za većinu developera. Na predavanju Offline iOS aplikacije Mlađan Antić govoriće o tehnikama i dizajn paternima koje se u BLGRD Creative koriste za rešenje tog problema.

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Više informacija o DaFED-u nalazi se u zvaničnoj Fejsbuk grupu, fan stranici i na Tviteru.

Sponzori aprilskog DaFED-a su kompanije Vega IT Sourcing, Codeplicity i Codecentric.

26/03/2015 10:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments