Sterijino pozorje počinje 25. maja

21/05/2015 13:47

Sterijino pozorje počinje 25. maja

Jubilarno 60. Sterijino pozorje počinje 25. maja, a traja će do 3. juna. Program Sterijinog pozorja završava se mjuziklom “Violinista na krovu” u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Srpskog narodnog pozorišta.

Ovogodišnje Sterijino pozorje otvoriće beseda dramskog umetnika Predraga Ejdusa, koje će biti održano u Srpskom narodnom pozorištu.

U zvaničnoj selekciji biće predstavljeno devet predstava, dok će u međunarodnom programu “Krugovi” biti predstavljene tri predstave, dve u okviru “Kako nas drugi vide” i jedna predstava u čast nagrađenih.

O Sterijinim nagradama u više kategorija odlučivače žiri koji čine: pozorišna kritičarka Branka Krilović (predsednica žirija), dramska autorka Olga Dimitrijević, redovni profesor na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu Darko Lukić, dr Milivoje Mladenović – autor, profesor i pozorišni upravnik i Igor Bojović, dramski pisac.

Prateći program Sterijinog pozorja biće tradicionalni okrugli stolovi o predstavama, a moderatori će biti pozorišni kritičari Ana Tasić i Igor Burić.

Ulaznice za predstave mogu se rezervisati pozivom na broj telefona 021/451-273 od 9 do 15 časova, a mogu se i kupiti u prostorijama Sterijinog pozorja od 10 do 17 časova.

Pojedinačna cena ulaznica za predstavu koja otvara 60. Sterijino pozorje “Providenca” iznosti 1.000 dinara za parter, a za balkon 800 dinara.

Za ostale predstave, cena ulaznica je 600 dinara za parter i za balkon 400 dinara.

21/05/2015 13:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments