Vikend navike uspešnih ljudi

02/10/2017 10:19

Vikend navike uspešnih ljudi

Životni trener Laura Vanderkam u svojoj knjizi “Šta uspešni ljudi rade pre doručka” otkrila je tajne provođenja retroaktivnog i produktivnog vikenda.

Subota i nedelja su mnogima omiljeni dani, ali većina nas upravo za vikend isplanira mnogo obaveza i na kraju, u nedelju uveče osećamo nelagodu i blagu nervozu, jer uglavnom vikend ne uspemo da iskoristimo onako kako smo zamislili. Kako biste ovo sprečili u budućnosti, poslušajte savete životnog trenera Laure Vanderkam.

Promenite sebe

Umesto da se bavite uobičajenim hobijima i aktivnostima, iskoristite vikend da isprobate sasvim drugačije veštine. Promenite sebe i vreme potrošite onako kako inače ne biste. Laura Vanderkam dala je primer: poznati kuvar Markus Samuelson vikendom igra fudbal, a arhitekta Rafael Vinoli svira klavir. Ovime, daćete šansu vašem umu da se odmori od standarnog stresa koji doživljavate, a u isto vreme, isprobavanjem nečeg novog, vežbate moždane vijuge.

Planiranje

Bez određenog plana, na kraju, vikend provedemo gledajući filmove i serije, ili na društvenim mrežama. “Ukoliko ne razmislite o tome šta biste radili tokom subote i nedelje, bićete iscrpljeni i depresivniji”, kaže Laura. Takođe, ona naglašava da psiholozi kažu da ukoliko tokom radne nedelje isplaniramo neku aktivnost za vikend, samo iščekivanje, na primer putovanja, nas čini srećnijima.

Nedeljna zabava

Posle ponedeljka, nedelja je jedan od najomraženijih dana u sedmici, a i nauka je dokazala da je nedeljna depresija stvarno i ozbiljno mentalno oboljenje. Stoga, isplanirajte nešto zabavno za nedelju i napunite se pozivitnom energijom za celu narednu sedmicu.

Ustanite ranije

Iako svi vikend koriste da spavaju malo duže, ovo zapravo može loše uticati na vas. U toku dana vam ostane manje vremena za dnevne obaveze i na kraju izlažete sebe bespotrebnom stresu.

02/10/2017 10:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments