Ove sitnice nas čine pametnijim!

21/11/2016 11:37

Ove sitnice nas čine pametnijim!

Razvijanje inteligencije ne mora da se vezuje samo za neke velike stvari. Prema mišljenju stručnjaka – upravo su neke sitnice u svakodnevnom životu ono što nas čini pametnijim!

Iako deluju kao nevažne, ove sitnice nas zaista mogu učiniti pametnijim:

Zeleni čaj

zeleni-caj

Teanin u čaju pomaže moždanu aktivnost, unapređuje moždane talase i sami tim – čini nas produktivnijim. Upravo zato bi trebalo da odaberete zeleni čaj – i iskoristite sve njegove prednmosti.

Popodnevna dremka

Kako bismo regenerisali potrošenu energiju – popodnevna dremka je više nego neophodna. Dovoljno je popodne odspavati 15-20 minuta i produktivnost i koncentracija će se vratiti u punom sjaju.

dzojstik-video-igre

Igranje igrica

Iako deluje kao samo puka zabava – igranje igrica može imati zaista povoljan efekat na moždanu aktivnost i može nas učiniti pametnijim. U svakom slučaju – to je bolje od pasivnog gledanja televizije. Igranje igrica tera mozak da radi i bude kreativan, da pronađe rešenje za problem pred kojim se nalazite, ali istovremeno i opušta i predstavlja razonodu u odnosu na druge obaveze u toku dana.

Čitanje knjigacitanje-knjiga-knjige

Jedan od najboljih hobija i najboljih načina da provodete svoje slobodno vreme – pogotovo ako želite da poboljšate svoju inteligenciju svakako je čitanje. Odvojite svakog dana bar malo vremena da pročitate nešto novo – a to će vam obezbediti mnogo novih informacija koje će vas učiniti smirenim i usredsređenim.

Jutarnje hidriranje

U snu tokom noći provedemo u proseku od sedam do devet časova, a za to vreme ne konzuiramo ništa, zbog čega može doći do dehidratacije koja nije dobra za naš organizam, a mozak može osetiti posebne posledice. Upravo zato je važno odmah nakon buđenja nadoknaditi količinu vode koju smo izgubili u toku noći. Kako bi regenerisali organizam potrebno je da nakon buđenja ujutur popijemo bar dve čaše vode i tako povratimo i mentalnu snagu.

Društvo pametnijih ljudi

Ako možete da birate ljude sa kojima ćete provoditi vreme – potrudite se da to budu ljudi od kojih nešto možete naučiti i koji su vam na neki način uzori, bar kada su u pitanju određene oblasti.

21/11/2016 11:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments