Kako da se izborimo sa stresom uz pomoć hrane?

10/03/2020 15:53

Kako da se izborimo sa stresom uz pomoć hrane?

Da li ste se ikada zapitali kako da se izborimo sa stresom na prirodan način i to uz pomoć hrane? Svet u kojem živimo pun je stresa i birga, zato vam daljem tekstu vam otkrivamo koje su to namirnice zaslužne za ublažavanje simptoma stresa:

Stručnjaci ističu namirnice koje imaju antistresno dejstvo i koje blagotvorno utiču na fizičko i psihičko zdravlje.

Redovno konzumiranje ovih namirnica pokazaće pozitivne efekte već nakon nekoliko dana.

Banane su moćan su prirodni saveznik u borbi protiv stresa. Naime, banane sadrže veliku količinu vitamina B i kao takve pomažu u kontroli apetita i postizanju osećaja sitosti. Doprinose boljem radu mozga i regulišu depresivno raspoloženje.

Badem utiče na dobro raspoloženje i štiti imunološki sistem organizma od stresa. Odličan je izvor proteina i zdravih minerala.

Lubenica je bogata vitaminima, magnezijumom i kalcijumom. Konzumacijom lubenice se podstiče probava i imunološki sistem, a smanjuje je se nivo masnoće u telu, poboljšava rad bubrega i omogućava organizmu dodatnu energiju.

Spanać se preporučuje usled čestih glavobolja, nedostatka snage i nesanice. On sadrži veliku količinu folne kiseline, koja pomaže da se umiri nervni sistem i svojim antistresnim delovanjem ublažava tegobe.

10/03/2020 15:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments