Koliko je preporučljivo piti vodu na prazan stomak?

04/06/2018 12:36

Koliko je preporučljivo piti vodu na prazan stomak?

Lekari savetuju, da se po buđenju zaobiđu doručak i kafa. Naime, preporučuje se voda, kao prva tečnost koja će se uneti u organizam. Nakon toga popijte kafu ili spremite doručak.

Ukoliko voda nije prvo što popijete nakon što se probudite, menjajte navike.

Zašto se voda preporučuje na prazan stomak?

Stručnjaci otkrivaju da unos vode na prazan stomak ima dosta prednosti i pomaže u održavanju zdravlja.

Dehidratacija, ili mala količina unosa vode u organizam dovode do glavobolje, ali ukoliko svakog jutra unesete i do dve čaše vode, omogućićete svom telu zadovoljavajući količinu tečnosti u startu.

Voda iz stomaka kupi sve nataložene toksine i izbacuje ih. Ovo predstavlja odličan način za čišćenje organizma.

Unos određen količine vode odmah nakon buđenja dovodi do stimulacije rada krvnih ćelija, koje ubrzavaju metabolizam i na taj način se hrana u toku dana mnogo bolje vari.

Vode je takođe, odličan lek za bubrege. Naime, voda ih čisti i oporavlja. Izuzetno je važan unos velike količine vode, kao i eleminisanje ostailh vrsta tečnosti kako bi se eleminisali i svi toksini iz oganizma, odnosno bubrega.

Voda poboljšava i kvalitet kose

Naime, kosu čini čak 25 odsto vode. Zbog toga je od velikog značaja za kosu, ispijanje određene količine vode od ranog jutra. Preporučuju se jedna do dve čaše vode, odmah nakon buđenja, kako bi se kosa što pre oporavila i delovala lepše i urednije.

04/06/2018 12:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments