Dnevne navike koje mogu da ugroze naše zdravlje

13/02/2018 10:48

Dnevne navike koje mogu da ugroze naše zdravlje

Mnoge svakodnevne navike mogu da sabotiraju naše zdravlje, a da toga nismo ni svesni. U nastavku saznajte šta obavezno da izbegavate.

Ponekad, dan nam deluje prekratko za sve obaveze koje želimo da uradimo. Pored poslovnih obaveza, porodice i prijatelja, potrebno je naći vreme da se posvetimo sebi i svom zdravlju, što nije uvek lak zadatak.

Neorganizacija

Jedan od najvećih okidača stresa nisu ni finansije ni posao, već naša dnevna rutina. Čak i promena u satnici obroka može da utiče na povećanje hormona stresa u organizmu. Pokušajte da jedete tri obroka dnevno u približno isto vreme, da dovoljno spavate i da se bavite fizičkom aktivnošću, svaki dan.

Odabir voća i povrća

Dok ne stignu na police, brojne namirnice su tretirane svakakvim hemikalijama, kako bi duže bile sveže. Iz tog razloga, birajte voće i povće kojem je u tom trenutku sezona.

Fizička aktivnost

Čak i ukoliko redovno idete na neki vid rekreacije, a ostatak dana provodite sedeći, to utiče na npovećanje nivoa holesterola, šećera u krvi i na krvni pritisak. Pokušajte da se krećete tokom celog dana.

Posteljina

Posteljina u kojoj spavate prepuna je grinja i bakterijam koje mogu da oslabe vaš imuni sistem i utiču na pojavu astme i alergija. Zato, redovno menjajte posteljinu, u proseku jednom nedeljno.

Nedostatak sna

San je važan kako za fizičko, tako i za mentalno zdravlje, pa stoga organizujte dan tako da u toku noći spavate najmanje sedam sati.

13/02/2018 10:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments